alcro helmatta fasader

Helmatta fasader och ytor

Våra fasadfärger

Alcros bästa sortiment av exteriöra fasadprodukter till trähus finns samlat under namnet Bestå, ett fasadsystem som är anpassat efter vårt nordiska klimat med ostadigt väder och snabba temperaturväxlingar. Färgernas egenskaper gör att huset ser nymålat ut längre och därmed behöver man inte måla om så ofta. 

bestå arkitekt och bestå accent
Helrätt med helmatt! Bestå Arkitekt och Bestå Accent.

Idag finns matta färgprodukter till hemmets alla delar, ute som inne.

Vår absolut mattaste fasadfärg heter Bestå Arkitekt och är en helmatt, högkvalitativ färg för träfasader utomhus. En matt fasad upplevs ofta lugnare, eftersom färgen inte reflekterar lika mycket ljus och blänker inte lika mycket. Bestå Arkitekt ger en djup kulöråtergivning, speciellt i mörka kulörer.

Nu kan du även få en vacker helmatt yta på fönster, snickerier och detaljer med vår fönster- och snickerifärg Bestå Accent. Enligt tradition har fönsterfärg generellt tillverkats för blanka ytor men nu finns en för Alcro unik produkt på marknaden. Genom att måla både fasad, fönster och snickerier med matt färg skapas ett lugnt och enhetligt intryck.

När man målar om ett hus är valet av färg och kulör på fönster och snickerier det som skapar helhetsintrycket. Detaljerna har stor påverkan på slutresultatet och med genomtänkt färgsättning – eller val av en helmatt färg – kan man gömma, eller framhäva detaljer, följa en tradition eller stil, eller bryta den.

Skillnaden mellan färg och färg är stor där både täckning, glans, hållbarhet och slutresultat påverkas av färgvalet. På samma sätt som man ofta provmålar olika kulörer och nyanser är det även bra att provmåla olika färgtyper.

Svarta trähus Alcro

Bestå Diamant​
Halvmatt täckfärg  ​

Vår allra bästa täckfärg för träfasader.​
Utvecklad för att klara vårt nordiska klimat med en enastående förmåga att hålla både glans och kulör. Bestå Diamant ger ett utmärkt skydd mot smutsupptagning och påväxt av svartmögel på färgfilmen.

 

Bestå Diamants produktsida​

Bestå Arkitekt ​
Helmatt täckfärg ​


Alcro Arkitekt är framtagen för husägare som värdesätter stil och estetik utan att behöva göra avkall på kvalitet och hållbarhet. ​
Alcro Arkitekt är vattenburen och får fasaden att hålla sig fräsch och se nymålad ut länge – utan att den matta känslan försvinner.​
En matt fasadfärg lämpar sig väl till mörkare kulörer, såsom svart och grått.

 

Bestå Arkitekt produktsida

arkitekt helmatt täckfärg

Bestå TäckfärgBestå Täckfärg är en innovativ akrylatfärg för träfasader som är speciellt utvecklad för att din fasad ska se nymålad ut längre. Bestå Täckfärg ger ett utmärkt skydd mot påväxt av svartmögel på färgfilmen.

Bestå Täckfärgs produktsida

solist trähus halvmatt fasad
djurgårdsgrön

Att välja kulör.

Att välja kulörtill fasaden är roligt, men måste förberedas. Då är det inte svårt alls. Tänk på att dagens målningssystem är så slitstarka och vädertåliga att kulören du väljer kommer du att leva med länge. Hos oss på Alcro hittar du ett stort urval av kulörer. Alla noggrant utvalda för att passa just ditt hus. Oavsett om du bor i ett sekelskifteshus med mycket snickarglädje eller ett mer modernt hus med raka linjer och få detaljer. 

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör