Alcro x Marie Olsson Nylander

En jordnära palett 

Denna kulörkollektion har vi skapat tillsammans med entreprenören, influencern och designern Marie Olsson Nylander. Det blev en spännande palett med levande toner som uttrycker lekfullhet, frihet och vänlighet. Med inspiration hämtad från Maries vackra favorittyger och minnen som hon har samlat på sig genom åren. 

Kollektionen består av 14 jordnära kulörer som förmedlar vänlighet, lekfullhet och kärlek genom sina varma nyanser. En intensiv vinröd, olika toner av beige och rosa, en mjuk svart och dimmiga blåtoner. Varje kulör har döpts till poetiska namn som tar dig med på en resa till en stad, ett land eller en plats som Wine in Warsaw, Lions in Lima eller Coffee in China

marie olsson nylander

Marie Olsson Nylander

Marie Olsson Nylander är utöver influencer och designer känd för sin kreativitet och fingertoppskänsla i SVTs Husdrömmar Sicilien, där man får följa Marie med familj under deras resa med att renovera ett 300 år gammalt palats.

ALCRO x MON KULÖRKARTA

Bläddra i den digitala kulörkartan och plocka upp ett fysisk exemplar hos din närmaste återförsäljare eller Alcro Färg & Tapet. Vi rekommenderar att provmåla kulören för att få ett perfekt slutresultat som håller över tid.

Kulörkarta Marie Olsson Nylander

"Titta på kulörerna med intuition, du vet när du ser det. Du vet att det är rätt när du känner det"

marie olsson nylander
marie olsson nylander

För mig är att leka med färger som terapi eller meditation. Det är inte så att jag går ut och jagar färger, utan det sker på ett väldigt intuitivt sätt, säger Marie.

” Jag vill uppmuntra människor att förändra och göra modiga färgval. Hemmet ska inte vara perfekt, utan fullt av liv. När du målar, vad är det värsta som kan hända?”

- Marie Olsson Nylander

Nude in Nizza

Nude in Nizza

”Inspirationen till Nude in Nizza kom från en resa till en av Medelhavets härligaste sommarstäder där jag hellre är avklädd än påpälsad.”

Berikande kulörer

Alla kulörer i paletten är designade för att komplettera varandra och få andra kulörer att blomma.  

"Kulören Powder in Pisa för mina tankar till det lite tillrättalagda, det lite pudrade - men såklart väldigt elegant. Att välja den djärva guldgula i taket var ett sätt att hedra husets historia. Gold in Ghana framhäver verkligen de dekorativa ornamenten i taken."

Olives in Oman

”Den olivgröna nyansen, Olives in Oman, hittade jag i ett 150 år gammalt tyg, köpt av en antikhandlare i Frankrike."

Olives in Oman
sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör