Ett målat sovrum i kulörer från ad.balans

ad.balans

Kulör & Färgsättning
ad.balans

Skapa ett personligt hem genom att ge liv åt det gamla och antika.

I september 2018 lanserades Alcros kulörkarta ad.balans. 12 helt nya ljusa och lugna kulörer för personliga hem. De är alla valda med yttersta omsorg som du kan leva med länge.

Sovrum målat i kulörerna sinnesro, ljuvlig och morgonrodnad från Alcro ad.balans
I de här sovrummet återfinns kulörerna Sinnesro och Ljuvlig. Foto: Klas Sjöberg.

De rosatonade kulörerna i färgkartan har fått namnen Sinnesro, Ljuvlig och Morgonrodnad. I bilden ovan visas Sinnesro och Ljuvlig på väggen i en målningsteknik som kallas för ombre - en mjuk övergång från en kulör till en annan. Tekniken går förenklat ut på att man med pensel borstar ut färgen mellan färgfälten för att få en tonad övergång. Snickerierna är målade i kulör Sinnesro med Servalac Finess och väggen är målad i väggfärg med glans 5.

Ett målat rum i kulörerna slända och stilla från Alcro ad.balans
I den här arbetshörnan har vi målat väggarna med Slända och snickerier och dörrar i Stilla. Foto: Klas Sjöberg.

Den gröna kulören Slända passar perfekt till en arbetsplats för koncentration och lugnt fokus. Snickerierna har vi valt att måla i kulören Stilla som harmonierar med den gröna nyansen. Kulörerna i ad.balans fungerar fint var för sig men kan också kombineras efter eget tycke och smak då alla är framtagna för att fungera väl ihop oavsett kombination.

Matplats målat i kulören vattenblänk från Alcro ad.balans
Kulören Vattenblänk, har valts ut till alla ytor för den här inbjudande och rogivande matplatsen. Foto: Klas Sjöberg.

En matplats fyller många funktioner. Den ska vara levande och inbjudande samt skapa ro för att njuta av maten. Diskreta och mjuka kulörer som Vattenblänk gör rummet vilsamt och ger föremålen och samtalen en större betydelse.

Vardagsrum målat i kulören lyssna från Alcro ad.balans
Kulören Lyssna har fått pryda väggarna i det här vardagsrummet. Foto Klas Sjöberg.

Vilken kulör passar inte bättre till ett vardagsrum än den beigetonade kulören Lyssna. För att skapa kontraster och en taktil känsla lek med olika material såsom papper eller trästruktur. Tillsammans med en lugn fond såsom kulören Lyssna skapas en harmonisk och balanserad atmosfär i rummet.

 

Med ad.balans vill vi på Alcro visa på vikten av att kunna skapa en plats i hemmet och livet för återhämtning och vila. Skapa ett personligt hem genom att ge liv åt det gamla och antika. Låt t.ex. inte en kantstött vas stå bortglömd i ett skåp utan ge den och dess historia en naturlig plats i hemmets blickfång. Ta vara på det enkla och naturliga för ett personligt och tidlöst hem med hjälp av kulörerna från ad.balans.

STYLIST: CAMILLA KRISHNASWAMY

FOTO: KLAS SJÖBERG

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör