Reycled plastic rPP & Bower-samarbete

Reycled plastic rPP & Bower-samarbete

Förpackningsmaterial spelar stor roll. Inte bara för att bevara förpackningens innehåll, utan även för att bevara naturens resurser. 2021 påbörjade Alcro resan mot förpackningar gjorda på delvis återvunnen plast, så kallad rPP (recycled polypropen). 

 

Förpackningsmaterialet rPP som vi använder kommer från Emballator och är gjord på minst 40 procent återvunnen plast. 2023 bestod 43,6 % av den totala produktionen av burkar med delvis återvunnen plast. Målet är att 100 % av produktionen ska bestå av rPP år 2027. 

– Sen omfattar inte arbetet med mer miljövänliga förpackningar bara produktionen. Det är till exempel också väldigt viktigt att återvinning av färgburkar sker på rätt sätt. Färgburkar och färgrester ska inte hamna på fel plats där de riskerar att göra skada, till exempel i naturen. Som ett led i att främja återvinning av färgburkar samarbetar Alcro med prisbelönta, världsunika Bower sedan 2021, säger Olivera Nivlin, brand and marketing manager på Alcro. 

Samarbetet med Bower innebär att kunder kan ladda ner Bower-appen, skanna streckkoden på den tomma förpackningen, och därefter få ett pantvärde i form av poäng eller pengar när förpackningen lämnas in på en återvinningscentral. Pantvärdet kan doneras till välgörenhet, skickas vidare till någon i ens närhet eller lösas in till ens bankkonto. 

– Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Bower. Tillsammans delar vi ambitionen om att återvinning ska bli en självklarhet, säger Olivera Nivlin.

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör