Kök målat med färg från Alcro

154 utvalda kulörer för ett stilrent hem

Upptäck ad.inredningskollektion

Inspireras av våra 154 mest stilrena kulörer. 

Men kom ihåg att välja rätt färg.

 

Den perfekta kulören kan du hitta varsomhelst. I en vacker blombukett, en mockajacka, en kvällshimmel. Någon av de 154 noggrannt utvalda kulörerna i ad.inredningskollektion. Men för att få den att återges rätt på en vägg, se till att bryta den med Alcro. 

Många olika parametrar spelar in i hur en viss kulör uppfattas, som färgens glanstal och åt vilket väderstreck som rummet vetter till exempel.

Din nya go-to för tidlös färgsättning

I ad.inredningskollektion har vi med stor noggrannhet valt ut en komplett guide av harmoniska nyanser för stilrena hem. Helt enkelt en go-to för tidlösa kulörer som ger dig möjlighet att skapa vackra rum som inspirerar.

39 nya kulörer för stilrena hem

De nya kulörerna i ad.inredningskollektion hämtar inspiration i allt från den perfekta sidenkjolen och en bukett prunkande Dahlior till en skogsglänta i morgonljus och en porlande bäck.

Lugn och sval atmosfär

Hur du väljer att kombinera kulörer har stor påverkan på känslan och stämningen i ett rum. En grön eller blå kulör är det perfekta valet för en klar, mjuk och lugnande effekt. Skapa enkelt harmoni i rummet med en lugn kulörbas i grönt och blått - varför inte ett oceanblått tak?

Naturnära neutraler

Tidlösa toner inspirerade av naturen. Våra nya vita, grå och beige kulörer gör det enkelt att skapa harmoniska rum med en känsla av balans och ro. 

Varm minimalism

Ett stilrent rum behöver inte upplevas som kallt eller tomt. De nya varma och tidlösa nyanserna av rosa, aprikos och terracotta skapar en perfekt balans för ultimat dämpad elegans.

Konsten att kombinera kulörer

En stor del av helhetskänslan i ett hem kommer från hur olika kulörer samspelar med varandra. Oavsett om du vill att kulörerna ska spela huvudrollen eller vara del av en nedtonad bas, finns det olika sätt att tänka kring färgsättningen. 

Badrum målat med kulörer från Alcro ad.inredningskollektion

Måla ton-i-ton

Ett sätt att skapa variation i ett rum är att måla ytorna med olika nyanser som går ton-i-ton. Det är nyanser med bas i samma kulör men med olika mycket svärta i sig. Resultatet blir en harmonisk helhet där ytorna hänger ihop men ändå känns livfulla.

Sovrum målat med kulörer från Alcro ad.inredningskollektion

Samma kulör. Olika glanstal.

Att måla väggar och lister i olika glanstal men i samma kulör skapar kontrast samtidigt som det ger ett lugnt helhetsintryck. Matt och blank färg återger kulörer olika och skapar en tongivande helhet. 

Testa först för perfekt kulöråtergivning

Många olika parametrar spelar in i hur en viss kulör uppfattas, som färgens glanstal och åt vilket väderstreck som rummet vetter till exempel. Därför är det viktigt att se färgen på en lite större yta. Våra återförsäljare har prover i A5-format som du kan ta med hem. Du även köpa provmålningsburkar för att se hur kulören upplevs på den yta du faktiskt ska måla.

När du vet vilka kulörer du vill använda är det viktigt att välja färg från Alcro för bästa möjliga kulöråtergivning och kvalitet. Då kan du vara säker på att du får en vacker och hållbar yta.
sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör