Alcro

Kulörkartor utomhus

Se Alcros aktuella kulörkartor för målning utomhus

Välkommen att bläddra i, eller ladda ner våra kulörkartor för att få inspiration till målning av huset.

Kulörer på skärm överensstämmer inte helt med kulörer i verkligheten. Vi rekommenderar därför att besöka din återförsäljare för att titta närmare på, eller plocka med dig riktiga kulörprov. Hos din återförsäljare kan du också beställa hem kulörkartor. 

 

Innan du målar huset rekommenderas att du köper hem en liten provburk så att du kan testa hur kulören du valt ser ut på ditt hus. Kulörer upplevs mycket skarpare utomhus och på stora ytor än de gör på en liten yta inomhus. 

 

Du hittar våra återförsäljare här >

besta_fargkarta_cover_2021.jpg

 

Bestå 

 

Välj färg. Sen kulör. Till Beståfamiljens kulörkarta har vi utgått från ett modernt hus med enkla former och få detaljer. Läs om att välja kulör, och upptäck Bestå i fem olika kulörfamiljer; grön, svart, grå, vit, beige. 

 

 

Bläddra i eller ladda ner färgkarta för Beståfamiljen >

vita_gra_svarta_trahus_fargkarta_cover.jpg

 

Vita, grå och svarta trähus

Ta hjälp av Alcro för att få just den kulörupplevelse av fasaden som just du är ute efter. Vita och grå kulörer behöver en aning gult i sig för att de ska upplevas som neutrala. Alcros färgkarta för vita, grå och svarta hus hjälper dig att hitta rätt bland nyanserna.  

 

Bläddra i eller ladda ner Vita, grå, svarta trähus >

 

roda_rosa_trahus_fargkarta_cover.jpg

 

Röda och rosa trähus

Vill du anknyta till den traditionella faluröda färgen, ska du välja en röd kulör som har en dragning åt gult. Då får du en vacker fasad som inte sticker ut för mycket. Rosa kulörer blir lätt skrikiga på hus. För att fasaden ska bli vackert rosa bör färgprovet vara ganska dämpat och inte alltför ljust. Ta hjälp av Alcros färgkarta för röda och rosa hus innan du väljer kulör till fasaden. 

 

Bläddra i eller ladda ner färgkarta för Röda, rosa trähus >

 

 

 

 

bruna_beige_trahus_fargkarta_cover.jpg

 

Bruna och beigefärgade trähus

Beigefärgade hus är ofta som kameleonter. De förändras beroende på omgivning, ljus och kulör på detaljer. Kulörområdet är någonstans mellan grått, gult, brunt och rosa. Alla beigefärgade kulörer har en dragning mot en eller flera av dessa färger. Vill du ha ett vackert brunt hus, väljer du ett mörkt och murrigt kulörprov för att få en tydligt brun fasad. Tänk på att kulören på fasaden blir ljusare och mer intensiv. Läs mer i Alcros färgkarta för hus i brunt och beige. 

 

Bläddra i eller ladda ner färgkarta för Beigefärgade, bruna trähus >

grona_bla_trahus_fargkarta_cover.jpg

 

Gröna och blå trähus

Om du väljer grönt gör du klokt i att välja en kulör som inte är för stark och som drar ganska mycket mot gult. Om du vill anknyta till naturen måste det gröna provet dessutom vara ganska mörkt. Om du väljer ett prov med för lite gult i så kan huset lätt uppfattas som blågrönt. Ett blågrått färgprov ger ofta en tydligt blå fasad. Är tanken att fasaden ska kännas just blågrå, bör du välja ett neutralgrått färgprov. Låt Alcros färgkarta guida dig i ditt val. 

 

Bläddra i eller ladda ner färgkarta för Gröna, blå trähus >

gula_trahus_fargkarta_cover.jpg

 

Gula trähus

En gul kulör bör alltid dra lite åt rött. Risken är annars att fasaden ger ett grönaktigt intryck. Se också upp med klara nyanser, eftersom gula fasadfärger lätt upplevs som för starka och nästan självlysande. För att få en behaglig gul nyans som fungerar på en fasad bör färgen upplevas som lite murrig och ”smutsig” på färgprovet. I Alcros färgkarta för gula hus får du hjälp att välja en passande nyans för ditt hus. 

 

Bläddra i eller ladda ner färgkarta för Gula trähus >

arkitekt_trahus_fargkarta_cover.jpg

 

Arkitekt helmatt fasad

Alcro Arkitekt är en ny högkvalitativ fasadfärg utvecklad för att ge fasaden ett helmatt och stilrent utseende som håller glans och kulör i många år. I den här färgkartan hittar du åtta utvalda kulörer för både modernt matta fasader och för traditionella hus med mer snickarglädje.

 

Bläddra i eller ladda ner färgkarta för Arkitekt helmatta fasader >

 

Fler färgkartor för trähus

 

Färgsättningskombinationer trähus >

Färger du vill leva läge med. 32 färgsättningsförslag, där kulörerna är omsorgsfullt utvalda för att fungera tillsammans med huset, och med varandra.

 

Lasyr >

Den som väljer lasyr gör det ofta för att anknyta till naturens egen färgskala. Urvalet i färgkartan domineras därför av bruna och grå kulörer, som för tanken till obehandlat, tjärat och på olika sätt åldrat trä.

 

Bestå fasadsystem >

Ett fasadsystem i tre delar som tar utomhusmåleriet till nya höjder. Valet av kulör är den här gången förstås extra viktigt, eftersom idén med nya Bestå är att du inte ska behöva måla om så ofta. I färgkartan hittar du 9 kulörer du kan lita på länge. 

 

 

Färgkartor för mineraliska ytor; puts och socklar

 

Putshus färgkarta >  

Alla kulörer i denna kollektion är noga utvalda för att fungera över större ytor på putsade hus byggda i klassisk stil såväl som på mer moderna villor. Att kulörerna är lite dämpade är helt i sin ordning: ljusare kulörer blir lätt för grälla över större ytor.

 

Färgsättningskombinationer putshus >

Färgkartan innehåller tips och guidning för gula, vita, gröna, blå, röda, rosa, beige, grå och svarta putshus. Du får också 16 olika förslag på färgsättningskombinationer som passar bra till putshus. 

 

Husgrunder >

Kulörer för husgrunder, fundament och murar. Även husgrundens kulör betyder mycket för helhetsintrycket av byggnaden. Välj därför med omsorg en kulör som stämmer överens med husets övriga färgsättning och byggnadsstil. Vill du till exempel att den ska hänga samman med marken eller fasaden?

 

Mineraliska ytor >

På putsade hus var det länge kalkfärg och mineralpigment tagna direkt från jorden som styrde färgskalan. Men förutom lokala tillgångar har också utländska influenser styrt mode och stilar i vårt husbyggande. På 2000-talet blandas putsfasaderna upp med andra material som träpartier och en grafisk färgskala i vitt, grått och till och med hela fasader i svart. Följ med på en resa i putshusens historia och få inspiration till dig egen målning. 

 

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör