Målad träfasad i Alcro solist

Nymålning eller ommålning?

Experten tipsar
Nymålning eller ommålning?

Det är skillnad på färg och färg!

Det kan vara svårt att veta vilken färg man ska välja när det är dags att måla huset. Är det nymålning eller ommålning? Att att måla om huset är inget litet projekt, det förstår vi. Därför vill vi på Alcro hjälpa att guida dig rätt i dina färgval. Oavsett om du ska måla om eller måla nytt har vi färgen för dig. Om valet fortfarande är svårt kan du ta hjälp av vår tjänst Fasadexperten.

Ommålning med Alcro Solist.

Solist är en innovation från Alcro som innebär att du som ska måla om din fasad enbart behöver en strykning av Solist täckfärg för att uppnå ett perfekt resultat. Solist är en Svanenmärkt täckfärg som gör att du kan bli klar med din ommålning på halva tiden, samtidigt som din fasad får ett fullgott skydd med mycket lång hållbarhet. 

Används på: Träfasader som tidigare är målade med Alkyd- eller akrylatfärg.

Måla med: Roller och efterstryk med pensel. Eller sprutmåla och efterstryk med pensel. 

System: Solist förlänger din sedan tidigare målade fasads livslängd. Grundmåla med Bestå Grundfärg om underlaget är i sämre skick. Är underlaget i gott skick kan du måla direkt med Solist, enbart en strykning.  

Pensel målar om fasaden

Nymålning med Alcro Bestå.

Bestå är ett färgsystem som ger ett perfekt resultat som skyddar fasaden länge. Kanske inte så konstigt eftersom Alcro Bestå varit marknadsledande i över 10 år. Färgen har dessutom kort torktid och är lättarbetad. Tack vare färgens hydrofobiska egenskaper bibehålls en renare yta. Färgens elasticitet gör också att den följer träets olika rörelser vilket gör att färgfilmen håller länge och din fasad ser nymålad ut. 

Används på: Alla typer av obehandlade träfasader eller fasader tidigare målade med alkyd-eller akrylatfärg.

Måla med: Pensel. Eller med roller eller sprutmåla färgen, efterstryk alltid med pensel. 

System: Grunda innan med Bestå Grundolja på ändträ, spikskallar och skarvar samt grundmåla med Bestå Grundfärg. Därefter 2 strykningar med Bestå täckfärg. 

Fråga Fasadexperten!

För dig som är osäker på fasadens skick eller vilka produkter du behöver kan du får hjälp av certifierade Alcro fasadexperter som du hittar hos våra återförsäljare. Boka ett hembesök och få reda på allt från fukthalt i fasaden till lämplig färgkvalitet och färgåtgång för ditt hus. Läs mer om vår tjänst Fasadexperten, samt hur du enkelt gör en intresseanmälan för att få hem en fasadexpert för att titta på din fasad. 

« Boka Fasadexperten här » 

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör