Intuitionen är ditt bästa verktyg

Magkänsla och intuition är ditt bästa verktyg i färgsättningen, i alla fall om du frågar Marie Olsson Nylander.

Bubba in Berlin

Kulörkollektionen Alcro x Marie Olsson Nylander är en hyllning till den kreativa själen. En palett med jordnära men levande toner för att fira lekfullhet, frihet och vänlighet. 

Resultatet av samarbetet är en kollektion med 14 nya kulörer och fantastiska bilder från Maries lägenhet där hon använde kollektionens färger som utgångspunkt för sin färgsättning. Kollektionens syfte är att hjälpa dig berätta en visuell historia om vem du är och vad du älskar.

– Magkänslan är ditt bästa verktyg inom inredning. Jag komponerade denna palett intuitivt med dessa 14 jordnära nyanser som kompletterar och berikar varandra, och jag uppmuntrar alla att titta på kulörerna med intuition. För du vet när du ser det. Du vet när du känner det.

”När jag startar ett nytt projekt börjar min hjärna koka. Jag väljer och arbetar hela tiden - förmodligen i sömnen också."

För Marie är intuition en stor del av hennes arbete. När hon startar ett nytt projekt och besöker platsen, oavsett om det är en restaurang eller ett kontor, börjar hon direkt skapa det visuella.

Kontrast med det okända

För Marie är intuition en stor del av hennes arbete som inredningsarkitekt. När hon gör inredningsprojekt för kunder börjar hon samla in sin intuition från allra första början. När hon startar ett nytt projekt och besöker platsen, oavsett om det är en restaurang eller ett kontor, börjar hon skapa det visuella.

- Det är en process jag gör i mitt huvud, jag börjar se rummen och den önskade stilen. Ibland tar det tid och ibland har jag en färdig plan direkt när jag lämnar platsen.

Varje färg i kollektionen är uppkallad efter en stad, ett land eller en annan plats: Lions i Lima, Dust i Dallas, Gold i Ghana. Marie ville ha kontrast, något mystiskt och fascinerande i kollektionen. Hon ville att kollektionen skulle utstråla känslan av det okända.

"Ditt hem blir ganska snabbt bekant, på grund av det känns det så exotiskt och mystiskt att resa och gå ut i världen."

Träna din magkänsla

Att välja kulörer till ditt hem är ett perfekt tillfälle att testa din intuition och magkänsla. Samla på dig pappersbutar, tyg eller bilder av objekt i vackra färger som du inspireras av, eller till exempel kulörprover från Alcro. Välj de färger som du dras till och utgå från dem.

Bubba in Berlin

Med lite tid kan du träna upp intuitionen som en muskel, genom att först fatta lite mindre beslut. Viktigt att komma ihåg är att intuition och stress inte går ihop. Den behöver ofta tid och utrymme att sjunka in. 

- Om du känner dig osäker på till exempel en färgnyans du valt, ge det några dagar och gå sedan tillbaka. Du kommer fram till svaret så småningom. 

Marie ser sin intuition som sitt mest kraftfulla verktyg. 

- Bra magkänsla är en gåva!

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör