Bakom kulisserna hos Marie Olsson Nylander

Följ med bakom kulisserna under renoveringen i Marie Olsson Nylanders våning.

renovering

Vår nya kulörkollektion Alcro x Marie Olsson Nylander är skapad i samarbete med designern, influencern och entreprenören Marie Olsson Nylander. Hon renoverade sin nya våning i Helsingborg med kollektionens disiga nyanser.

En jordnära palett med 14 nyanser från en intensiv vinröd, olika toner av beige och rosa, en mjuk svart och dimmiga blåtoner. Kollektionen Alcro x Marie Olsson Nylander är framtagen för att uppmuntra människor att förändra och göra modiga färgval. 

- För mig är att leka med färger som terapi eller meditation. Det är inte så att jag går ut och jagar färger, utan det sker på ett väldigt intuitivt sätt, säger Marie. 

"Väggmålningen är lägenhetens mittpunkt."

Väggmålning

Maries vision med stilen var att uppnå något på sätt och vis osannolikt och oförutsägbart, och därför valde hon kulörer och detaljer som får människor att stanna upp och tänka efter en stund.

Väggmålning

Loungen är det första man möts av när man kliver in i lägenheten. Mitt i rummet stoltserar den stora väggmålningen med palettens alla kulörer gjord av den finska konstnären Mirja Ilkka.

Lägenheten som hon renoverat med kollektionens färger är en 230 kvadratmeter stor lägenhet belägen i Helsingborg. Huset har en speciell känsla och en lång historia, eftersom det byggdes på 1880-talet. 

Loungen är det första man möts av när man kliver in i lägenheten. Mitt i rummet stoltserar den stora väggmålningen gjord av den finska konstnären Mirja Ilkka.

- Det var svårt att välja rätt kulör för det här rummet, så i stället fick jag idén att låta alla färger framhävas i konstverket. För mig är loungen den mest inspirerande delen av lägenheten. 
 

Samma nyans från vägg till tak

Eftersom Marie ville ha neutrala kulörer på väggarna tog hon helt enkelt bort den gamla glasfibertapeten och lämnade väggarna råa i några av rummen. I ett av rummen målade hon alla ytor från väggar till tak med nyansen Nude in Nizza. Hon skapade också ett energiskt rum med rosa från vägg till tak med kulören Bubba in Berlin. Det lilla badrummet fick karaktär med den krispigt mintgröna Mint in Mexiko.

"Taken är rika på detaljer och berättar verkligen historien om lägenheten."

Eftersom lägenheten är stor ville Marie blanda neutrala utrymmen med rum i djärva kulörer. Med det sagt ville hon också visa att kulörerna inte alltid behöver användas på väggarna: Istället kan du måla taket, dörrkarmarna eller golvlisterna. Att måla taket i en djärv kulör var också ett sätt att hedra husets historia. Kollektionens färger, som Coffee in China, Gold in Ghana och Olives in Oman, framhäver verkligen de dekorativa ornamenten i taken. 

Vintage och naturmaterial

Salen

Pampiga Muranokronor möter gamla allmogeskåp i salen med de råa betongväggarna som har den gyllene Gold in Ghana i taket och rosabeige Powder in Pisa på snickerier.

Bubba in Berlin

Den inbjudande rosa Bubba in Berlin från golv till tak passar perfekt till den svartvita ryamattan och vintagesoffan.

Renoveringen, som genomförts av Linderos Måleri, är nu nästan helt klar och familjen håller på att färdigställa köket. Marie letar långsamt och noggrant efter de rätta möblerna som matchar lägenheten.

- Jag vill gärna göra hållbara val, och älskar att hitta vintage i naturmaterial, istället för att köpa allt snabbt. 

Dessutom ser hon verkligen fram emot att få in alla sina tillhörigheter i lägenheten. Platsen kommer att vara hennes familjs hem och samtidigt hennes studio och showroom. Den färdiga bostaden med alla kollektionens färger får henne att känna sig väldigt lycklig.

- Jag kan inte fatta att det här ska bli min arbetsplats och mitt hem. 

Det känns som att vara gäst i någon annans underbara hem.

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör