Använd träolja för att fräscha upp dina utemöbler

Olja altan och måla utemöbler

Uteplats & Utemöbler
Olja altan och måla utemöbler

Med rätt behandling håller sig trä levande och fint längre.

Altanen är en av våra härligaste platser. Med rätt behandling på kan du njuta av en lång och härlig säsong, i trygghet att både altandäck, staket, fasad och möbler är rustade för alla tänkbara väder och påfrestningar.

Använd träolja för att fräscha upp dina utemöbler
Staket, pelare och utemöbler är målade med Bestå Fönsterfärg, vit. Bordet är smyckat med porslin och duk från Norrgavel, urnor är formgivna av Stefan Andersson, Norrgavel. Dynor, tallrikar och karaff från Granit.

Trä är ett levande material som bryts ner av fukt och mikroorganismer och som spricker av torka. Bor du dessutom nära vattnet är påfrestningen från fukt extra hög. Med rätt behandling håller sig trä levande och fint längre.

Vill du måla staket och utemöbler väljer du Alcro Bestå Fönsterfärg eller Bestå Täckfärg för bästa resultat. Dessa går att bryta i alla Alcros kulörer.

Använd träolja för att fräscha upp dina utemöbler, detaljer från bordsdukningen

Bestå fönsterfärg ingår i ett fönstersystem, men fungerar lika bra för både möbler och andra ytor som påfrestas av vind, regn, fukt och sol. Bestå Fönsterfärg är lättstruken, täcker bra och ger en väderbeständig yta med god kulörhållning. Både impregneringsoljan, grundfärgen och täckfärgen är vattenburna, vilket är bra både för dig som målar och för miljön. Torktiden är mycket kort, du hinner täckmåla två gånger samma dag. Målar du fönstren kan de stängas redan 4-6 timmar efter avslutad målning.

Använd träolja för att olja utemöblerna och altanen
Däckstolarna har renoverats med Bestå Grundolja grundfärg och fönsterfärg. Altanen är oljad med Träolja. Hamamhandduk, kudde och träskor från Norrgavel, bricka och kaffekoppar från Granit. Den nyfikna katten heter Morris.

För täckmålning av utemöbler och staket, börja med att först stryka en gång med Bestå Grundolja Trä på skarvar och ändträ. Torka bort överskottsolja efter 30 minuter. Grundmåla ytorna med Bestå Grundfärg. Stryk sedan ytorna två gånger med Bestå Fönsterfärg.

Detaljer från altanen, utemöbler målade i bestå fönsterfärg i kulören balett
Stolen klarar att stå ute eftersom den är målad Bestå Fönsterfärg, bruten i kulören Balett. Dyna från Granit, handduk från Norrgavel.

Om du oljar din altan regelbundet kan den klara sig länge från påfrestningar, sprickor och uttorkning. Hos Alcros återförsäljare kan du också få hjälp att pigmentera oljan, det går att få många olika nyanser.

Måla om utemöblerna och altanen för en ny look

När det kommer till fasaden och skydd av denna är nyckelordet fukt. Norr- och östsidor på hus har naturligt längre våttider och löper därför större risk att drabbas av fukt och mögel. Alcro Bestå Täckfärg för träfasader ger ett utmärkt skydd mot påväxt av svartmögel. Färgen minskar risken för smutsupptagning och håller glans och kulör under lång tid. Om du är osäker på vilken eller vilka produkter din fasad behöver, konsultera gärna en certifierad fasadexpert, du hittar en fasadexpert nära dig med hjälp av vår tjänst. Fasadexperten kommer hem till dig för att besiktiga din fasad, och kommer att ge dig en objektiv bedömning av den tidigare målade ytan.

Lycka till med målningen, och njut av säsongen!

TEXT & STYLING: JILL WINDAHL
FOTO: LINA ÖSTLING

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör