ad.inredningskollektion kulörinspiration

ad.inredningskollektion

154 utvalda kulörer för ditt hem
ad.inredningskollektion

Alla kulörer du behöver!

Alcro Designers inredningskollektion är den ultimata samlingen inredningskulörer för dig som vill förändra med färg. Bakom urvalet står inredningsdesigners, arkitekter, kulörexperter och trendspanare som tillsammans har skapat Alcro kulörkollektion. Inredningskollektionen samlar totalt 154 anledningar att måla om hemma.

Skapa ett hem med känsla. Ett hem är mer än bara väggar, tak och snickerier. Men just dessa ytor sätter tonen för resten av inredningen - en grund för helhetskänslan. 

I ad.inredningskollektion har vi valt ut 154 kulörer som passar särskilt bra till interiörer. Vi vill hjälpa till genom att guida dig rätt bland kulörerna. 

Tongivande detaljer

Om du vill skapa en lugn bas men ändå få känslan av att det händer något i inredningen, kan du använda dig av en accentfärg på exempelvis lister. Välj antingen en lugn kulör som går i linje med övrig färgsättning, eller en mörkare kulör som får ytan att sticka ut. 

ad.inredningkollektion
Foto: Johan Annerfelt
ad.inredningskollektion
Foto: Johan Annerfelt

Att kombinera kulörer

En stor del av helhetskänslan i ett hem kommer från hur olika kulörer samspelar med varandra. Oavsett om du vill att kulörerna ska ha huvudrollen eller utgöra en lugn bakgrund, finns det några olika sätt att tänka kring att kombinera kulörer - både i samma rum och i samma hem. 

 

Livfulla kontraster

Om du vill att kulörer ska sticka ut snarare än smälta in, kan du välja två komplementkulörer. Dessa förstärker varandra och resultatet blir ett kontrastrikt men samspelt intryck. Exempel på nyanser som lyfter fram varandra är gröna och röda, blå och orangea, samt lila och gula toner. För ett lugnare intryck, välj en av dem som huvudkulör och den andra som accent. 

 

Harmoniskt samspel

Ett bra sätt att skapa variation i ett rum är att måla ytorna med olika nyanser som går ton-i-ton. Det är helt enkelt nyanser med bas i samma kulör men med olika mycket svärta i sig. Resultatet blir en harmonisk helhet där ytorna hänger ihop men ändå känns livfulla. 

ad.inredningskollektion
Foto: Johan Annerfelt

Monokroma ytor

Ett annat sätt att skapa en tongivande helhet är att måla in listverk och dörrar i samma kulör som väggarna. Eftersom matt och blank färg återger kulörer olika blir kontrasten märkbar samtidigt som det ger ett lugnt helhetsintryck. 

Välj att måla väggarna i en helmatt väggfärg och måla lister och dörrar i en halvblank snickerifärg i samma kulör. 

ad.inredningskollektionen
Foto: Johan Annerfelt

Innan du bestämmer dig

En tumregel är att mörka kulörer förminskar och gör rummet ombonat - och att ljusa kulörer förstorar och ger mer luft. Men exakt hur en kulör påverkar just ditt rum är svårt att se utifrån ett litet kulörprov eller en skärm. Det finns många olika parametrar som spelar in i hur en viss kulör uppfattas, som färgens glanstal och åt vilket väderstreck som rummet vetter till exempel. Därför är det viktigt att se färgen på en lite större yta där den faktiskt ska målas. Provmåla direkt på väggen, eller välj utifrån ett större kulörprov. Våra återförsäljare har prover i A5-format som du kan ta med hem och uppleva på plats. 

ad.inredningskollektion
Foto: Johan Annerfelt

Hitta din känsla

Kanske ser du redan nu det färdiga resultatet framför dig - eller så utgår du från en blank canvas. Oavsett är ett bra första steg att leta inspiration och få en klar bild av vad du vill åt. Utgå från ad.inredningskollektion för att hitta just dina kulörer. 

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör