Vardagsrum målat med Alcro ad.stil

ad.stil

Vår vackraste helmatta inomhusfärg
ad.stil

”Man känner verkligen skillnaden”

Alcros egna målare Andreas Sjöberg berättar mer om ad.stil helmatt täckfärg.

Andreas Sjöberg är ansvarig för att testa och utvärdera nya produkter på Alcro. Han tittar på allt från hur de ska appliceras på olika ytor till hur resultaten varierar beroende på verktyg. I arbetet ingår även kontroll av torktider, och självklart utvärderas slutytan. Detta för att se till att rätt produkter utvecklas för rätt syfte och med optimalt slut resultat. Han utbildar även personal från återförsäljare över hela landet i produktkännedom och verktygslära.

 

Om ad.stil säger Andreas att han på sina tjugo år i branschen sällan har träffat på en färg som håller samma höga kvalitet.

– Det här är en produkt med en väldigt god täckförmåga och en enastående kulöråtergivning. För att optimera kulöråtergivningen rekommenderas två strykningar, men redan efter första strykningen ser man att ad.stil täcker väldigt bra. Och någon grundfärg behöver man inte, eftersom ad.stil är en helmatt akrylatfärg, säger Andreas.

Porträtt av Andreas Sjöberg med lågtryckstvätt
Alcros målare Andreas Sjöberg.

”Man känner verkligen skillnaden”

ad.stil är framtagen för att vara bekväm och lätt att arbeta med. Just valet av roller är helt avgörande enligt Andreas. För att få till rätt slutyta med ad.stil ska man använda en roller med kort lugg, till exempel Medtex från Mäster eller Titex från Anza. Använder du en roller med lång lugg blir det en grövre gräng och produkten kommer inte fram på samma sätt.

Extremt slitstark yta

En annan utmärkande egenskap för ad.stil är den hårda och extremt slitstarka slutytan som både är tålig och avtorkningsbar med ljummen, fuktig trasa. Trots sin helmatta finish.

Vardagsrum målat i stil kollektionen
Väggen är målad i 001 Stråhatt och dörren i 008 Juniperus.

ad.stil är övermålningsbar efter två timmar, men något som är viktigt att påpeka för kunder är att en målad vägg inte är genomhärdad förrän efter fjorton dagar. Så även om man har bråttom att möblera sitt vackra nymålade rum, är det bra att vänta med att till exempel skjuta in soffor mot väggen eller sätta upp tavlor. Detta för att vara säker på att det inte skapas några kulörskillnader som blir synbara när man sedan vill möblera om.

 

– Jag hoppas att ni alla kommer att bli lika imponerade som jag är av ad.stil, avslutar Andreas

Läs mer om kulörkollektionen ad.stil 

 

ad.stil ingår i Alcro Designers färgfamilj, läs mer om ad-produkterna här

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör