Kulörkartor utomhus

Bläddra i Alcros aktuella kulörkartor för målning utomhus.

Bestå Diamant

Kulörer på skärm överensstämmer inte helt med kulörer i verkligheten. Vi rekommenderar därför att besöka din återförsäljare för att titta närmare på, eller plocka med dig riktiga kulörprov. Hos din återförsäljare kan du också beställa hem kulörkartor. 

Innan du målar huset rekommenderas att du köper hem en liten provburk så att du kan testa hur kulören du valt ser ut på ditt hus. Kulörer upplevs mycket skarpare utomhus och på stora ytor än de gör på en liten yta inomhus. 

Du hittar våra återförsäljare här >

Välj färg. Sen kulör.

Upptäck Beståfamiljen i fem olika uttryck. Till Beståfamiljens kulörkarta har vi utgått från ett modernt hus med enkla former och få detaljer. Läs om att välja kulör och upptäck Bestå i fem olika kulörfamiljer grön, svart, grå, vit, beige.

Bestå
alcro vita grå svarta

Vita, grå och svarta trähus

Ta hjälp av Alcro för att få just den kulörupplevelse av fasaden som just du är ute efter. Vita och grå kulörer behöver en aning gult i sig för att de ska upplevas som neutrala. Alcros färgkarta för vita, grå och svarta hus hjälper dig att hitta rätt bland nyanserna.

Röda och rosa trähus

Färgkarta med 16 kulörer som ger ditt hus ett vackrare liv. Ta hjälp av Alcros färgkarta för röda och rosa hus innan du väljer kulör till fasaden.

Alcro röda rosa
Bruna beige

Bruna och beigefärgade trähus

Beigefärgade hus är ofta som kameleonter. De förändras beroende på omgivning, ljus och kulör på detaljer. Vill du ha ett vackert brunt hus, väljer du ett mörkt och murrigt kulörprov för att få en tydligt brun fasad. Tänk på att kulören på fasaden blir ljusare och mer intensiv. Läs mer i Alcros färgkarta för hus i brunt och beige.

Gröna och blå trähus

Om du väljer grönt gör du klokt i att välja en kulör som inte är för stark och som drar ganska mycket mot gult. Är tanken att fasaden ska kännas just blågrå, bör du välja ett neutralgrått färgprov. Låt Alcros färgkarta guida dig i ditt val.

gröna blå
Gula trähus

Gula trähus

En gul kulör bör alltid dra lite åt rött. Risken är annars att fasaden ger ett grönaktigt intryck. För att få en behaglig gul nyans som fungerar på en fasad bör färgen upplevas som lite murrig och ”smutsig” på färgprovet. I Alcros färgkarta för gula hus får du hjälp att välja en passande nyans för ditt hus.

Arkitekt

Alcro Arkitekt är vår högkvalitativa fasadfärg för ett helmatt och stilrent utseende. I den här färgkartan hittar du åtta utvalda kulörer för både modernt matta fasader och för traditionella hus med mer snickarglädje.

Arkitekt
Putshus

Kulörer för putshus

Färgkarta med 35 kulörer för helmatta putsfasader, omsorgsfullt utprövade för att fungera på såväl hus byggda i klassisk stil som på mer moderna villor.

Lasyr för träfasad

Den som väljer lasyr gör det ofta för att anknyta till naturens egen färgskala. Urvalet i färgkartan domineras därför av bruna och grå kulörer, som för tanken till obehandlat, tjärat och på olika sätt åldrat trä.

Lasyr träfasad
sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör