Lasera utemöbler

Vackrare uterum med lasyr

Uteplats & Utemöbler
Lasera utemöbler

Skapa vackrare uterum med lasyr.

 

Inred i naturens egna kulörer – lasera utemöbler.

Med lasyr kan du ge möblerna i uterummet en vacker kulör som ligger nära naturens egen färgskala. Samtidigt får träets naturliga karaktär framträda och sätta sin prägel på uterummets inredning. Lasyr är dessutom vattenavvisande och skyddar mot sprickor, grånad, rötsvamp och mögel.

Lasera utemöbler
Bord laserat i kulören Hassel.

Lasera utemöbler

Ha omgivningens kulörer, som fasad, terrass och övrig inredning, i åtanke när du väljer lasyr till dina utemöbler. Det är väldigt svårt, för att inte säga omöjligt, att hitta en exakt motsvarighet till en målarfärg bland lasyrerna. Försök istället att skapa en behaglig och genomtänk kontrast – och komplettera med textilier och annan inredning.

Lasera utemöbler
Den mustiga Svartek låter inredningen stå i fokus.
Lasera utemöbler
Blekgrå Asp blir en vacker fond för sommarens egna kulörer.

Tänk på att trä är ett levande material och att slutresultatet påverkas av träets ursprungliga kulör och skick. Provmåla gärna på en liknande yta för att hitta rätt kulör för dina utemöbler innan du sätter igång. Vänta en säsong innan du laserar tryckimpregnerat trä.

Lasera utemöbler
Tjärsvart för sofistikerade sommarmiddagar utomhus.

Lasera rätt – 3 enkla steg

Förarbete.

Förberedelserna är avgörande för slutresultatet. Avlägsna damm och annan smuts från utemöblerna. Förbehandla med System Grundolja. Var extra noggrann med panelskarvar och ändträ så får du ett bra skydd mot rötsvamp, blånad och mögel.

 

Lasera.

Stryk bräda för bräda, och lasera hela ytan vid samma tillfälle, för ett jämnt resultat utan överlappning. Lasyren ska tränga in ordentligt i träet. Stryk ytan två gånger. Tänk på att resultatet blir mörkare med fler strykningar.

 

Att tänka på.

Lasera inte när det finns risk för regn och dagg inom 4-6 timmar. Träet ska ha en fuktkvot under 16 procent, en mätare finns hos din färghandlare. För att fräscha upp en tidigare laserade utemöbler som bleknat behövs ofta bara en strykning.

 

FOTO: EMELIE OTTERBECK

 
sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör