Måla om på balkongen med färg

Måla och vårda på balkongen

Uteplats & Utemöbler
Vårda på balkongen

Genom regelbunden behandling kan dina trämöbler klara sig längre.

Körsbärsträden står i full blom och även om värmen lyser lite med sin frånvaro är det ändå dags för uteliv. Det räcker med 7 plusgrader för att du ska kunna måla både utemöbler, fasad och fönster. Med hjälp av Alcros trallrent, träolja och Bestå fönsterfärg skapar du en vacker och hållbar plats för säsongens alla väder.

Detaljer från balkongen, målade utemöbler och behandlad trall
Foto: Lina Östling

Nu är det hög tid för uteliv. Kika på väderprognosen och olja balkongtrallen när det är minst risk för regn. Och gärna några dagar innan du vill bjuda vännen på en god fikastund. Underlaget ska vara torrt och temperaturen i luften bör ligga mellan +10 och +25 grader. Applicera oljan tills träet är mättat och inte suger mer. 

Detaljer från balkongen, snickerier är målade med bestå fönsterfärg i kulören drivved
För att njuta av din balkong länge behöver du ge träet det skydd det behöver. Här är balkongräcket och dörrar målade med Bestå fönsterfärg. Bänken är målad med Bestå fönsterfärg bruten i kulören Drivved.

Balkongräcket, dörrar och fönster är några av de mest utsatta delarna på ett hus. När du målar på nytt trä behöver du inte tvätta. Obehandlat trä, det vill säga trä som stått obehandlat ett tag ska tvättas och borstas innan målning. När det kommer till fasaden, är det bra att börja med att tänka igenom färgsättningen. Vilken historia har huset, vilket uttryck ska det ge, vilken kulör tycker du om.

 

Ta gärna hjälp av fasadexperten för att välja rätt produkt för ditt hus.

Detaljer från balkongen, lilla krukan med ansiktet och kryddlådan är målade i kulören Butelj, bänken och övriga krukor i Drivved, båda brutna i Bestå fönsterfärg
Lilla krukan med ansiktet och kryddlådan är målade i kulören Butelj, bänken och övriga krukor i Drivved, båda brutna i Bestå fönsterfärg.

Alla möbler av trä som står ute bryts ned av fukt och mikroorganismer och spricker av torka. Genom regelbunden behandling kan dina trämöbler klara sig längre. Har du fönsterfärg över? Måla bänken, krukorna och kryddlådan, så får du både en härlig oas och minskar spill.

Detaljer från balkongen

Det finns många olika produkter som skyddar och reparerar dina utemöbler. Stolen är behandlad med Alcro Virke, en lasyrfärg för trä som framhäver träets naturliga struktur. Du kan använda den utomhus på nytt, tidigare impregnerat eller laserat trä. Lasyren gör träet vattenavvisande och motverkar sprickbildning. Låt torka ordentligt, sen är det bara att njuta av bullen, kaffet, vännen och din sköna plats.

Stolens trötta trä får näring med hjälp av Alcros Lasyrfärg Virke i kulören Mylla
Stolens trötta trä får näring med hjälp av Alcros Lasyrfärg Virke i kulören Mylla.

STYLING & TEXT: JILL WINDAHL 

FOTO: LINA ÖSTLING

 
sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör