Ett rosa sovrum hemma hos Flora Wiström

Ett själaglatt besök hos Flora Wiström

Sovrum
Hemma hos Flora

Skapa ett lekfullt, varmt och tidlöst hem med färg.

Flora är bloggaren som även författar. Eller är hon författaren som bloggar? Med utgivna romanerna ”Stanna” och "Hålla andan" i bokhyllan och en blogg med över en halv miljon sidvisningar i månaden så är det åtminstone givet att Flora Wiström gillar att skriva. Gärna i sin nymålade tvåa på Södermalm, eller kanske på familjens lantställe i Arbrå, Hälsingland.

Porträtt av flora wiström
Flora Wiström. Foto: Klas Sjöberg

– Det viktigaste för mig är att skriva om sådant som jag tycker känns meningsfullt. Att ha en målgrupp som mest består av unga tjejer innebär ett jättestort ansvar som jag vill förvalta. Det viktiga är att det jag skapar ska kännas meningsfullt för andra, oavsett om det är i bok- eller bloggform. Jag vill inte stå på en piedestal och skrika ”jag, jag, jag!” utan jag strävar efter att vara lyhörd och respektfull gentemot mina läsare.

Hemma hos Flora är väggarna målade i old rose och salvia
Foto: Klas Sjöberg

Bokhylla i Salvia

Att Flora är intresserad av det skrivna ordet blir uppenbart när vi äntrar hennes charmant knarriga lägenhet på andra våningen. I bokhyllan trängs titlar av allsköns författare, bland annat av Floras favoriter Bodil Malmsten, Jonas Hassen Khemiri, Sara Stridsberg och Johannes Anyuru. Bokhyllan upplevs nästan som platsbyggd då Flora låtit måla hyllplanen i samma kulör som väggen bakom.

– Efter att ha provmålat i vardagsrummet med blått och grönt föll valet slutligen på Salvia. Min lägenhet är från 1930-talet, och jag tycker att både Salvia och Old Rose som jag målat med i sovrummet, flirtar lite med tidsåldern.

Fullt ut harmoniskt

När Flora skulle välja kulör för sovrummet tog hon hjälp av sina följare på Instagram.

– Jag frågade vad de tyckte om ett rostrött sovrum och fick svaret att man absolut inte kan ha det, de hävdade att man skulle sova dåligt då. Det tror jag inte på. Men jag provmålade uppemot tio färger och tyckte också själv att roströda nyanser kändes lite väl mörka. Old Rose var den ljusaste i färgskalan. Jag tyckte om den för att den är lite jordig i färgen, inte så skrikig. Harmonisk.

Flora Wiström sovrum är målat i kulören old rose
Foto: Klas Sjöberg

Den var så pass harmonisk att Flora valde att måla in hela rummet, med dörr, fönsterkarm och element, i sobra Old Rose.

– Jag tänkte, om jag ändå ska måla in hela rummet kan jag lika gärna göra det fullt ut. Jag vill att man kommer in till mig och blir lite glatt överraskad. Jag är ointresserad av att ha ett hem som känns som en bostadsannons. Jag vill att mitt hem ska vara roligt. Jag tänker på mitt sovrum som en livmoder.

Hemma hos Flora är vardagsrummet målat i Salvia och sovrummet i kulören Old rose
Foto: Klas Sjöberg

Floras tips! 

Måla stora färgfält på flera väggar för att se hur ljuset slår. Och rent estetiskt; alla har så mycket åsikter om hur man ska ha det i sitt hem. Gör det du vill, det du tycker är fint! Våga, och testa, att vara modig. Våga måla om!

När du provmålar, köp många rollers så du slipper kladda och tvätta… Och när du tittar på kalla kontra varma kulörer, kom ihåg att testa kulörerna med omkringliggande kulörer. Till exempel är det många som uppfattar mitt gräddvita kök som ljusgrönt nu, på grund av valet av varma Salvia.

Och visst speglar Floras lägenhet hennes personlighet. Lekfullt, varmt och tidlöst på en och samma gång. Ett hem som gör en glad i hela själen!

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör