Ett dukat julbord

Skapa personligt julpynt

Möbler & Inredning

Skapa personligt julpynt

 

Inför jul har Starwoman dammat av några julkulor och givit dem färg och lyster. Med lite färg och kreativitet går det att åstadkomma väldigt mycket hemma med väldigt små medel.

DIY inspiration att göra måla dina julkulor i färg
DIY med Starwoman.

Ibland tröttnar man på sina prylar hemma, så är det för de flesta av oss. Men tänk en vända till innan ni kastar gammalt och köper nytt. Med lite färg kan man enkelt förnya. Här har jag doppat helt vanliga frostade julgranskulor i färg till hälften, och vips blev kulorna som nya. Jag valde att arbeta med guld, blått, grått, mässing och lite agua-grönt att hänga i julgranen. Jag gillar helt enkelt den färgkombinationen. Vilka kulörer man vill använda är givetvis helt upp till var och en. Gå efter eget tycke och smak.

Du behöver:

  • Julgranskulor

  • Färg

Så här gör du:

Till detta pyssel behöver man inte ens använda en pensel, utan här doppar man helt enkelt ner julgranskulan i färgbruken direkt så mycket man nu vill att färgen ska täcka. Man kan doppa hela om man vill ha enfärgade kulor, eller så gör man som jag valde att göra här, stoppa ner kulan till hälften för en tvådelad look. Ett snabbt dopp i färgen, och sedan hänger man upp kulorna på tork. Se till att ha något under som täcker ytan du står vid för det kommer droppa ganska mycket färg under torktiden. Tänk på att det tar upp mot ett dygn för julgranskulan att torka helt. Låt dem vara så länge för allra snyggast slutresultat. Lycka till!

AV: ANNA ÅBERG

 
sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör