Ett vardagsrum med många gröna växter

Måla om krukor

Möbler & Inredning
Måla om krukor

Genom små medel kan du lyfta inredningen hemma. 

 

Det är enkelt att med små och enkla medel sätta sin egen prägel på hemmet. Till exempel genom att måla om krukorna.

Inspiration att måla om möbler krukor i kulörerna grafit och rökgrå
Den ljusgrå krukan är målad med Alcro Rökgrå och den mörkare grå krukan har målats med Alcro Grafit.

Att förändra saker med färg är både enkelt och går relativt snabbt. Det är egentligen bara den lilla torktiden du har att vänta på mellan strykningarna, annars är det bara att köra på och låta kreativiteten flöda efter tycke och smak.

Du kan lätt förändra helt vanliga, ganska tråkiga, terrakottakrukor som går att hitta i blomsterhandeln för några tior, till mer personliga krukor. Här i tre olika nyanser. De gifter sig väldigt fint med varandra men funkar också var och en för sig.

Inspiration att måla om möbler krukor i kulörerna grafit, rökgrå, oktan och mässing detaljer
Den blå krukan i mitten är målad i brågröna kulören Oktan och sedan droppmålad med Alcro Metall dekorfärg i kulören Mässing. Samtliga krukorna står på fat som också är målade i kulören Mässing. Samtliga krukor på bilden är målade i den helmatta färgen Alcro Pashmina, men för ett ändå mer hållbart resultat rekommenderar vi att använda en lackfärg, Servalack Finess finns i 3 glansnivåer; blank, halvblank och helmatt.

Du behöver:

  • Krukor
  • Färg
  • Pensel

Så här gör du:

Fat och krukor är målade på samma sätt. Stryk först ett lager färg, låt det torka ordentligt, repetera, låt torka extra länge.

Krukorna är målade i gråtoner som verkar vilsamt för ögat, och passar snyggt ihop med mässing. Den tredje krukan är målad i Alcros kulör Oktan, en härlig färgklick som piggar upp. Den blå krukan är sedan ”droppmålad” med mässingsfärg för att få en lite ”strålande” effekt. Det är enkelt, ställ bara krukan upp och ner, ta färg på penseln och sätt penseln där du vill att färgen ska rinna. Låt det sedan torka ordentligt innan du börjar använda krukan.

AV: ANNA ÅBERG 

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör