Skapa en monokrom känsla genom att måla inredningen i samma kulör som väggen, exempelvis pluton eller moules

Måla inredningen i samma kulör som väggen

Möbler & Inredning

Måla inredningen 

Stylisten Camilla Pérez har tillsammans med fotograf Lina Eidenberg Adamo tagit fram fyra bilder som visar hur man enkelt kan låta väggkulören fortsätta även i inredningen. Skapa effekt genom att måla hela eller delar av möbler, tavlor och smådekor – möjligheterna är obegränsade.

Skapa en monokrom känsla genom att måla inredningen i samma kulör som väggen, byrån och väggen är målad i moules, och ett porträtt av Camilla Pérez
Camilla Pérez är frilansstylist och jobbar med inredning, mat och mode. Bild till höger: Vägg och byrå målad i kulören Moules. Fotograf: Lina Eidenberg Adamo.

Måla monokromt.

Att måla monokromt har varit populärt under en tid. Camilla visar här hur hon valde att arbeta med en grön och en blå kulör ur den något mörkare färgskalan, en trend som håller i sig. Vitt står sig extra snyggt mot dessa mörka färgval, så har du svårt att släppa din vita inredning kan du måla väggarna i en mörk kulör och ha kvar dina vita möbler och övriga detaljer. För en lyxigare och mer monokrom känsla kan man även måla tak, dörrar och snickerier i samma kulör som väggen.

Anslagstavla och vägg målad i blåa kulören Moules
Anslagstavla och vägg målad i kulören Moules. Fotograf: Lina Eidenberg Adamo.

Funktionellt och stilrent

För att ge inredningsdetaljerna en funktionell betydelse målade Sara en vanlig anslagstavla med magnetfärg. Därefter målades hela tavlan i kulören Moules, samma som väggen, för att få den att smälta in bättre. Kalla rosa toner passar väldigt bra till den mörka och lite murriga Moules.

Vägg, möbel och ram målad i gråa kulören Pluton
Vägg, möbel och ram målad i kulören Pluton. Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

Få gammalt att kännas som nytt

Gör någonting roligt och lite oväntat – måla inredningen för att ge rummet en kreativ känsla. Med en sofistikerad kulör, som den gröna Pluton, blir resultatet extra snyggt. Ett gammalt print i ram får nytt liv genom att delvis målas över. Genom att måla delar av en gammal teakmöbel får rummet den står i ett litet modernare uttryck. Addera gärna gröna växter och tyger för en mer ombonad känsla.

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör