Färgsatt förvaring

Färgsatt förvaring

Möbler & Inredning
Färgsatt förvaring

Inspireras till förändring.

 

Lite färg kan göra stor skillnad. Journalisten och bloggaren Maria Soxbo listar inspiration för den som ska måla förvaring.

Naturligt med färgklick

I ett rum som präglas av naturmaterial kan ett sideboard, ett skåp eller en byrå i en stark kulör bli pricken över i. Ju starkare kulör desto maffigare blickfång, och tröttnar du kan du lätt måla om möbeln i en annan – lika stark eller mer diskret. Våga och vinn!

Färgsatt förvaring
Foto: Piconto.com, Ragnar Òmarsson/Livet hemma

Gammalt blir nytt

Ett vackert linneskåp med originalmålningen kvar kan vara en raritet och värt att bevara, men det finns gott om gamla förvaringsmöbler som målats gång på gång. Fritt fram att sätta sin egen prägel alltså. Att greppa penseln kan också vara ett sätt att ge en sliten möbel en ny chans.

Färgsatt förvaring
Foto: Anne Leeuw, Bosthlm.se

Småfolksförvaring

Barnrum kräver en helt egen dimension av förvaring för de tre miljarder smågrejer som oftast ska rymmas därinne. Pasteller är tacksamt att jobba med hos kidsen, och är det någonstans det ofta är uppskattat att släppa lös fantasin så är det här. Mönstermålning, olika kulörer på samma möbel och klara kulörer blir de flesta småkottar glada för.

Färgsatt förvaring
Foto: Lillenord.com, Ferm living

Storfolksförvaring

Det här med mönstermålning och pasteller kan ju faktiskt falla storfolket i smaken också. Grafiska mönster, svarta accenter och smutsiga pasteller blir strålande fint ihop med ljust trä till exempel. 

Färgsatt förvaring
Foto: Frida Eklund Edman/Livet hemma, Relja Ivanić/Studio Autori

Kamouflerad förvaring

Förvaringsmöbler kan bli blickfång, men de kan också smälta in och nästan bli osynliga. Knepet är att måla möbeln i samma kulör som väggen. Genom att måla in lister, handtag och liknande detaljer suddar du bort förvaringen ännu mer. Trompe l’oeuil light!

Färgsatt förvaring
Foto: Framework Studio, Bolia

Maria Soxbo är frilansjournalist och -redaktör inom inredning, design och mode. 

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör