Ett rosa sovrum

Inred med rosa

Kulör & Färgsättning
Stylisten tipsar: 

Blanda bleka kulörer och pudriga nyanser.

Stylisten Emma Wallmén gillar blekrosa kulörer och pudriga nyanser. Här ger hon sina bästa tips för den som vill inreda med rosa.

Ett sovrum målat i en pudrig rosa nyans
Stylisten Emma Wallmén har valt att måla sovrummet i Alcro Pashmina i en pudrig rosa nyans som påminner om Old Rose. Foto: Anna Malmberg

Vilka kulörer gillar du just nu?

Jag tycker mycket om den rosaröda färgskalan med allt från brända toner och Acne-rosa till krämiga pudertoner. Jag tycker särskilt om att kombinera olika nyanser av rosa, det brukar bli väldigt fint.

Kombinera din rosa inredning med grått och gröna växter
Kombinera gärna rosa med grått och grönska. Foto: Anna Malmberg.

Vilka är dina bästa tips för att inreda med rosa?

Jag målade sovrummet i mitt förra hem i en dov rosa kulör. Det gav hemmet en harmoni och en värme. Jag verkar aldrig tröttna på den färgskalan, eftersom den går att variera en hel del. Nu till sommaren tycker jag att en rosa kulör blir en fin bas på väggen tillsammans med en massa gröna, slingriga växter. Sedan är det fint att fortsätta med möbler och inredning i trä- och naturmaterial.

En stol framför en målad vägg och ett stilleben i rosaröda nyanser
Kombinera med röda och rostiga detaljer för att undvika att det blir för gulligt. Foto: Anna Malmberg (tv) och Ulrika Nihlén (th).

Vad använder du för accenter?

Jag kompletterar gärna med någon detalj i en färg som ger en konstrast mot det rosa, kanske svart eller något i metall. Annars kan det lätt kännas för mjukt och gulligt. Inredningsdetaljer i röda och rostiga toner ger också en snygg effekt. För att skapa en helhetskänsla i rummet är det fint att ta in olika inredningsdetaljer och textil som går ton i ton med väggkulören. Matcha de rosa väggarna med terrakottakrukor, en kudde i kolafärgat sammetstyg eller en grupp med keramikföremål i naturtoner. Ett annat tips är att måla in hyllor i samma nyans som väggen, det förstärker helhetskänslan.

En kruka framför en rostmålad vägg och hudvårdsartiklar från Tambur store
Terrakotta och sandiga toner passar också fint till rosa. Foto: Tambur store.

Vilka är dina favoritkulörer från inredningskollektionen?

Jag skulle välja Old rose på väggarna i sovrummet och komplettera med ett sängbord målat i Fudge. Kulören Torv passar fint i hallen. Passa även på att måla in lister och socklar i samma kulör, det får en väldigt fin effekt. Kulören Pinje kan passa i ett matrum och få en fin balans mot möbler i lite mörkare trä. Chianti kan man måla på en dörr och skapa en kul effekt mot övriga väggar.

FOTO: ANNA MALMBERG, ULRIKA NIHLÉN & TAMBUR STORE

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör