Kulör fårö på väggarna

Inred med Greige

Inred med greige

Väggfärgen GreigeGreige är en populär väggfärg som har blivit alltmer eftertraktad under de senaste åren. Det är en neutral färg som ligger mellan grått och beige, och det är därför den fått sitt namn. Greige ger en stilren och harmonisk känsla som passar bra i både privata och offentliga miljöer, och som kan kombineras med både mörka och ljusa färger.

sovrum med väggar i greige
Sovrumsvägg målar i en av våra mest populära kulörer Fårö 766
basic beige
Greige väggfärg Basic Beige 020, från kulörkollektion Alcro x Säker Stil

Vilken färgkod har Greige?

Det finns ingen specifik färgkod för greige eftersom det är en ton som ligger mellan två andra färger. Den exakta färgkoden beror på vilken färgkarta och nyans av greige som du väljer. En populär färgkod för greige är Fårö 766 och Keramik 3, men det kan vara värt att experimentera med olika nyanser för att hitta rätt.

Bryt av en neutral greige vägg med gula accenter som en uppiggande solros
En varm och inbjudande hall i en av våra mest populära greiga kulörer Keramik 3

Skillnaden på ljus greige och varm greige

Som målare är det viktigt att känna till skillnaden mellan ljus och varm greige. Ljus greige har en ljus och nästan gråaktig nyans, medan varm greige har en mörkare och mer beigefärgad eller gul nyans. Denna skillnad är tydligast när färgerna jämförs med varandra. Dessutom har varm greige en varm känsla, medan ljus greige kan upplevas som kallare. Vilken av dessa färger som passar bäst i ett rum beror på personlig smak och inredningsstil. Det är därför viktigt att välja rätt greige-nyans tillsammans med den som mest vistas i rummet.

Ljusinsläppet påverkar uppfattningen av nyansen

Väderstrecket på ljusinsläppet påverkar alltid uppfattningen av en väggkulör. Vid ljus från norr kommer den greiga nyansen naturligt att dra mot det ljusare och kallare hållet. Kommer solljuset däremot in från söder uppfattas färgen som varmare.

Accentfärger till greige

Greige är en neutral färg som passar bra ihop med många olika accentfärger. Kombinera med varmare kulörer som gult, orange eller rosa för att skapa en varm och mysig stil. Välj kallare accentfärger som blått, grönt eller lila för en fräsch och modern känsla.

Greige utomhus

Greige är en färg som passar i de flesta rum i ett hem men är också en populär färg på husfasader. Att måla fasaden i greige kan vara ett bra val eftersom den med sin neutrala ton ger ett tidlöst utseende som passar bra ihop med olika arkitekturstilar. Inspireras av våra färgkartor för målning utomhus av puts- och träfasad här!

 

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör