Vardagsrum målat i grandpa samarbetet i kulören Södermannagatan.

Grandpa x Alcro

Kulör & Färgsättning
Grandpa x Alcro

Ett stilsäkert samarbete.

I samarbete med Grandpa lanserar Alcro fyra spännande kulörer. Förutom den vackert blekgröna, som blivit butikens signum, består kollektionen av en vit, en mörkgrå och en roströd.

Vardagsrum målat i grandpa samarbetet i kulören Södermannagatan.
Vardagsrum målat i kulören Södermannagatan.

Den blekgröna kulör som nu fått namnet Södermannagatan, efter adressen till den allra första butiken, har länge haft en viktig plats hos Grandpa. Den har framför allt synts på väggarna i de fyra butikerna i Stockholm och Göteborg, och därmed ramat in det alltid lika stilsäkra sortimentet, men har också fått pryda möbler och visitkort. Och nu får den alltså sällskap av ytterligare tre kulörer i en liten kollektion inspirerad av butikens färgskala och estetik.


– Vi har under åren ofta fått frågor om väggfärgen. Många undrar var den kommer ifrån och om man kan köpa den hos oss. Därför känns det väldigt roligt att nu få göra den till ”vår” och döpa den efter den första butikens gatuadress. Det har varit ett jätteroligt samarbete, berättar Jonas Pelz, en av butikens grundare. 

Matrum målat i grandpa samarbetet i kulörerna Vallgatan, Södermannagatan och Gamla Brogatan
Kök målat i kulörerna Vallgatan, Södermannagatan och Gamla Brogatan.
Vardagsrum målad i kulörerna södermannagatan och fridhemsgatan.
Vardagsrum målad i kulörerna Södermannagatan och Fridhemsgatan.

Vallgatan, efter butiken i Göteborg, är vit, Fridhemsgatan en mörkt grå och Gamla Brogatan, efter den senaste butiken som slog upp portarna tidigare i år, är mättat roströd.


– Vi utgick från den färgskala vi har i butikerna när vi tillsammans med stylisten Jill Windahl tog fram de övriga tre kulörerna. Vi visste från början ungefär vilken typ av kulörer vi ville komplettera med. Fridhemsgatan har jag hemma på flera ställen. Det är kulörer som funnits med i min egen palett länge, fortsätter Jonas Pelz.

Sovrum målad i kulören Fridhemsgatan från Alcro x grandpa samarbetet
Sovrum målad i kulören Fridhemsgatan från Alcro x grandpa samarbetet.
Sovrum målad i kulörerna Fridhemsgatan och Södermannagatan.
Sovrum målad i kulörerna Fridhemsgatan och Södermannagatan.
Poster tryck som gjorts av konstnärer i samarbete med Alcro x grandpa.
Tryck av, till vänster Fanny Schultz, till höger Low Key.

I samband med lanseringen har åtta utvalda kreatörer skapat varsin tolkning av kulörerna – affischer som trycks i en begränsad upplaga på 10. Dessa kommer att finnas till försäljning hos Grandpa. Ett exemplar av varje verk kommer dessutom att säljas via Designhjälpen på Instagram där pengarna går till Röda Korsets arbete med flyktingar från Syrien.

STYLIST: JILL WINDAHL 

FOTO: LINA ÖSTLING

 
sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör