Emilia Ilke x Alcro

Emilia Ilke x Alcro

Exklusiv kulörkollektion
Alcro x Emilia Ilke

Konstnären Emilia Ilke i samarbete med Alcro släpper 12 trendiga väggkulörer i ad.seren samt en limited edition-utgåva av den nya miljöanpassade burken. Läs mer. 

Med kreativa kompositioner förvandlar konstnären Emilia Ilke vardagliga ting till små historier som ger oss en inblick i hennes unika, konstnärliga värld. Hennes verk har ställts ut på bland annat Liljevalchs vårsalong, Lilla baren på Riche och POM Gallery. 

 

– Konst är färg för mig. Hela mitt konstnärskap bygger på det och när jag tänker efter är det otroligt vad det går att åstadkomma med färg, säger Emilia Ilke.

 

Det nya samarbetet mellan Alcro och Emilia visar 12 nya kulörer inspirerade av Emilias tavlor och konst, minnen och historier. Flera av de utvalda kulörerna ser vi dessutom på burkdesignen av Alcros limited edition-utgåva med den nya inomhusfärgen ad.seren som lanseras i samband med kulörsläppen.

 

– Inspirationen kommer från min färgpalett i ateljén. Jag har valt ut några av de kulörer som jag helst målar och omger mig med. Det känns fint att dela med mig av dem, men också väldigt personligt, lite blottande och skört, säger Emilia.

 

När Emilia ska beskriva den färgskala som känns mest som henne blir det en kombination mellan krispiga, dova och klassiska toner. Favoritkulören är blå. – Jag är en blå person men tycker även att pistage känns lockande nu”.

 

Emilias signum är många föremål och former som klipps ut och sedan struktureras som ett collage på en duk. Allt handlar om kombinationer och färger och Emilia tycker nästan att det blir som tv-spelet Tetris.

 

– Jag har en tajt relation till kulörer. Vi umgås dagligen och trivs tillsammans. Jag har nog byggt upp en kompass inom mig som genast talar om vad som lirar eller inte. För mig handlar kulörer om möten och just relationer. Kulörer beter sig väldigt olika beroende på vem de paras ihop med.

 

Kulörerna har fått namn utifrån sådant som ligger Emilia varmt om hjärtat. En målarlåda med inspiration från dofter, musik, konst, himlen och kärleken till familjen.

 

– En av mina favoritkombinationer från min färgkarta för Alcro är NEROLI i varmt beige och ILKE. Den ljusblå kulören ILKE har en perfekt smutsig ton som är direkt hämtad från den jag själv blandar i ateljén. Jag hade en vision om en himmel inomhus och nu känns det faktiskt meningsfullt att ligga i soffan och stirra upp i taket, avslutar Emilia Ilke.

 

barnrum
sovrum
emilia ilke kollage
emilia målar
emilia ilke

Fotograf: Erik Wahlström

emilia_ilke_header_fargkarta.jpg

 

ad.seren

Våra nya miljöanpassade förpackningar är tillverkade av delvis återvunnen plast med avseende på burken. Burken är i Limited Edition och designad av konstnären Emilia Ilke. 

 

Läs mer om ad.seren här! 

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör