Mrs. Mighettos kontor

Sobert hos Mrs. Mighetto

Kontor & Offentliga lokaler
Sobert hos Mrs. Mighetto

Det nyinredda kontoret har fått en sober färgskala.

Malin Mighetto och Anna Sylvan är duon bakom Mrs. Mighetto och de drömska akvarellplanscher som lanserades för bara tre år sedan men som nu finns i barnrum över hela världen.

Malin Mighetto och Anna Sylvan på Mrs. Mighetto.
Malin Mighetto och Anna Sylvan driver Mrs. Mighetto.

Mrs. Mighetto – stilsäker designduo
Framgångssagan Mrs. Mighetto tog sin början 2014. Malin Mighetto, som tidigare varit printdesigner på H&M, och Anna Sylvan, med en bakgrund som företagsledare, gjorde gemensam sak och lanserade en kollektion planscher med drömska motiv i en dämpad färgskala. Den första kollektionen, som sålde slut på två veckor, har sedan dess fått sällskap av många fler och tre år senare finns även tapeter i samma lekfulla och fantasieggande estetik. I garaget i Malins hus i Älvsjö i södra Stockholm har de inrett ett kontor som reflekterar den stilsäkra designduons arbete.

 

Hur fick ni idén till ett kontor i garaget?
- Vi hade haft mitt köksbord som arbetsplats länge och kände att det var dags att skaffa ett riktigt kontor. Vi behövde någonting lite mer representativt för möten, frukostar och workshops men också för att sitta och jobba. Vi tar egna bilder varje vecka och behövde också en plats med studiokänsla för plåtningar. Här kan vi göra vad vi vill, det är härligt, berättar Malin.

Mrs. Mighetto kontor
Väggar och tak är målade i Vårvinter.

Vad krävdes för att förvandla garaget till kontor?
- Vi var tvungna att jämna golvet, sätta puts på väggarna och ta bort brunnar. Vi drog ny el och satte in en ny dörr och fönster för ljusinsläppet. Sedan var det äntligen dags att måla, fortsätter hon.
 

Hur tänkte ni kring färgsättningen?
- Vi satt med färgkartan och klippte ut och testade olika kombinationer. Det är viktigt att tänka kombinationer från början, inte bara enskilda kulörer som man gillar. En lärare på konstskolan sa alltid ”färg mot färg” och menade att man måste tänka helhet från början, säger Malin.

- Vi är väldigt inne på de blågröna kulörerna och ville ha en färgskala som passade lokalens industrikänsla med betong och synliga rör. Vi trodde först att vi skulle bli tvungna att hålla oss till ganska ljusa kulörer, men ljusinsläppet visade sig vara bättre än vi trodde och vi målade väggarna i Vårvinter. I taket har vi samma färg som på väggarna, vi ville undvika att ha en skillnad mellan väggar och tak, tillägger Anna.

Mrs. Mighettos kontor
Malin och Anna blandade slattarna som blev över och målade möbler och krukor.

Vilka accenter har ni använt?
Golvet är målat i Cement och till Ikeas lagerhyllor som vi använder för förvaring har vi valt Anis. Snickerierna är målade i Mortel. När vi var klara rörde vi ihop slattarna och målade skåp och krukor. Det är ett bra sätt att hitta mellantonerna, att blanda ihop den överblivna färgen, säger Malin.

Mrs. Mighettos kontor
Detaljer från Mrs Mighettos kontor.

Vad gillar ni mest med ert nya kontor?
Vi är väldigt nöjda med atmosfären vi skapat, man vill sitta här och jobba. Och vi tycker om att vi lyckats återskapa samma färgskala här på kontoret som vi har i våra produkter. Men även om produkten är för barn har vi valt att göra ett vuxet kontor. Våra grejer är ju inte de färggladaste och vi tycker inte att barnrum måste vara det. Allt behöver inte vara i Legos färger bara för att det är för barn. Det kan vara mer dämpat och fint och lekfullt ändå, säger Anna.

Mattheten i kulörerna är härlig, det blir så vackert. Det finns ju så många vackra kulörer, men vi har hållit oss till en färgskala och inte sprungit iväg på annat som vi gillar. Men vi är väldigt ombytliga. Kommer ni tillbaka om ett halvår kanske det ser helt annorlunda ut, konstaterar Malin med ett skratt.

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör