Inspiration att måla om kontoret i kulörerna tindra, sinnesro, stilla och morgonrodnad

Rosa kraft hos Bröstcancerförbundet

Kontor & Offentliga lokaler
Rosa kraft

Bröstcancerförbundet gör skillnad.

Bröstcancer är idag den vanligaste cancerformen hos kvinnor och varje timma får en kvinna sin diagnos. Bröstcancerförbundet fokuserar enbart på bröstcancer och stödjer genom sitt arbete både forskning och de som drabbas. Alcro har bidragit med färg till Bröstcancerförbundets lokaler i Stockholm.

Väggarna till vänster är målade med kulören Sinnesro, väggen bakom rosa bandet är målad i mjuka Stilla, båda ur färgkartan ad.balans
Marit Jenset, generalsekreterare, i Bröstcancerförbundets lokaler på Hantverkargatan i Stockholm. Väggarna i korridoren är målade med kulören Sinnesro, väggen bakom rosa bandet är målad i mjuka Stilla, båda ur färgkartan ad.balans.

– När man tar sig igenom bröstcancer, kan det vara betydelsefullt att få omge sig av kulörer, säger Bröstcancerförbundets generalsekreterare Marit Jenset.

 

– Vi talar dagligen med både drabbade kvinnor och anhöriga, ofta om rätt tunga frågor. Många kvinnor skulle säkert känna sig uppiggade av att ha färg omkring sig både under och efter behandlingsperioden.

Porträtt av Marit Jenset och detalj från köket där väggarna är målade i tindra
Marit Jenset, generalsekreterare på Bröstcancerförbundet, önskar att drabbade kvinnor och anhöriga får en känsla av kraft när de besöker förbundets lokaler. Köksväggarna är målade i kulören Tindra ur ad.balans.

Marit känner att det finns en viktig kraft i färg, särskilt i den rosa, som också är deras varumärkesfärg.

– Rosa är en kraftfull kulör och vi är glada över att kunna spegla den kraften här i våra lokaler. Även om vi valt milda rosa toner till väggarna, ger det stor effekt på energin här. Och att få färgen från Alcro känns väldigt betydelsefullt, eftersom våra pengar ska gå till forskning och de drabbade i första hand.

I entrén möts vi av en soffgrupp där väggarna är målade i kulören tindra
Vid entrén möts besökarna av en skön sittplats där många rosa toner samsas. På väggen kulören Tindra ur ad.balans.

Bröstcancerförbundets vision är att ingen ska drabbas av bröstcancer.

– Våra bröst behöver mer stöd än en BH. Det är verkligen så. För att vi ska kunna uppnå vår vision att ingen ska drabbas av bröstcancer behöver finansieringen av bröstcancerforskning öka och kvinnor måste förstå allvaret i att verkligen gå på sina mammografiundersökningar samt däremellan själv undersöka sina bröst, förklarar Marit.

Porträtt av Marit Jenset och Louise Permelin Berg, th symbolstarka sittpuffen framför en vägg målad i sinnesro
Marit Jenset med kollegan Louise Permelin Berg, företags och marknadsansvarig. Till höger den symbolstarka sittpuffen, bakom skymtas tyget Hope, designat av Linda Forsberg för Vintage in my heart. För varje såld meter skänktes pengar till förbundet. Väggen är målad i Alcros Sinnesro.
Porträtt av Louise Permelin Berg framför väggen som är målad i morgonrodnad
Louise Permelin Berg, en av många färgstarka kvinnor på Bröstcancerförbundet. I bakgrunden skymtas kudden i tyget Hope, som såldes till förmån för förbundet. Väggen är målad i Alcros Morgonrodnad.

Bröstcancerförbundet finansierar forskning, sprider kunskap kring prevention och driver opinionsbildning i bröstcancerfrågor. Idag finns det 33 lokala bröstcancerföreningar i Sverige, som nästan uteslutande består av kvinnor.

– Det är häftigt och färgstarkt när vi alla träffas, för här finns inga gråa möss, skrattar Marit.

Väggfärg i kulören Tindra i köket hos Bröstcancerförbundet
Väggfärg i kulören Tindra i köket hos Bröstcancerförbundet.

Gåvor till Bröstcancerförbundet ger du enkelt via Swish på nummer 9005919, eller så kan man bli månadsgivare på www.bröstcancerförbundet.se.

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör