Note Design Studio

Inred som Note

Kontor & Offentliga lokaler
Inred som Note

3 tips från Note Design Studio.

 

Sanna Wåhlin är inredningsarkitekt på prisbelönta Note Design Studio. Här ger hon sina bästa tips för att fånga stilen i Notes kontor på Söder i Stockholm.

Note Design Studio
Inred som Note Design Studio.

Varför passar lokalen er?
- Vi har suttit här i ungefär sex månader och lokalen passar oss eftersom den är så öppen. Notes kontor har en öppenhet mot gatan och staden men också en öppenhet här inne. Vi jobbar väldigt ofta i grupp och det bygger ju på att man hela tiden kan ha kontakt med varandra, så vi behöver den här typen av lokal.

Note Design Studio
För Sanna Wåhlin har det varit viktigt att använda neutrala kulörer.

Vilken känsla har ni velat skapa i inredningen?
- Vi måste kunna jobba med materialprover och prototyper här och då är det skönt om det inte finns så mycket som stör. Därför har vi skapat en neutral bas som ändå inte är helt vit. Vi ville ha textilier för att få ett mjukt intryck och kunna skärma av gatulivet.

Note Design Studio
Pashmina helmatt ger ett mjukare intryck med en matt färg i lokalen.

Hur har ni tänkt kring kulörval?
- Att sätta en färgpalett blev en ganska lång process eftersom alla skulle vara med och bestämma. Målaren fick börja måla fyra gånger innan vi hittade rätt kulör, den här ganska sandiga tonen (NCS 0907-Y30R, reds. anm.) med lite rosa i. Den sätter en prägel utan att ta över, tar hand om ljuset från gatan och skapar ett varmt skimmer i rummen. Vi valde Pashmina helmatt eftersom man får ett mjukare intryck med en matt färg. Dessutom valde vi att även måla in taket här på Notes kontor för att rama in lokalen.

Note Design Studio
Häng gardiner från golv till tak för att rama in rummet.

Hur har ni tänkt kring textilier?
- Först hade vi en ton på alla textilier, men sedan har vi anpassat dem efter utställningar vi haft här. Nu har vi beige, ljusrosa, en lite mörkare rosa, senapsgult och en jordig nyans. Att använda textilier i olika kulörer är ett enkelt sätt att förändra rummet. Det är så fin takhöjd här och vi valde att understryka den genom att låta textilierna hänga från tak till golv. Då känner man verkligen rymden i rummet vilket blir magiskt i de här lokalerna.

Vilka är dina bästa tips för den som vill inspireras av ert kontor?
- Välj en kulör på väggarna som ramar in rummet och måla även in taket om inte den kulör du valt är väldigt mörk. Jag tycker att det är fint att använda en mattare kulör eftersom det ger ett mjukare intryck. Om man har takhöjd är det alltid fint att understryka den genom att hänga gardiner från golv till tak.

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör