Beck kaffebar

Gråa väggar och goda stunder på Beck Kaffebar

Kontor & Offentliga lokaler
Beck Kaffebar

Gråa väggar och goda stunder.

Varmgråa väggar, mörkgrå bröstpanel och gult kakel. På Beck Kaffebar i Stockholm samsas snygg färgsättning med god mat och trevlig stämning. Ett besök här är en perfekt paus.

Beck kaffebar
Väggarna är målade i gråa Lammöra ur Ad.balans, bröstpanel i Kalksten. Lamporna kommer från Svenska Armaturer.

Det är inte många minuter som dörren inte går upp och nya gäster ramlar in för något gott. Men det är inte bara för kaffet folk kommer hit till Beck Kaffebar på Tjärhovsgatan 3 i Stockholm. Det är minst lika mycket för att få en pratstund med Johan Häverö, ägare av Beck Kaffebar sedan augusti 2018.

- Tjena, säger Johan och vinkar inbjudande till två stammisar.

Beck kaffebar
Johan Häverö, hade tidigare Il Café på Drottninggatan i Stockholm, sedan augusti 2018 driver han Beck Kaffebar på Tjärhovsgatan 3.
Beck kaffebar
Grönmålad bänk för den som vill pausa utomhus en stund. Under varmare dagar öppnas även fönsterväggen.

Skratten blandas med samtal. ”Hur gick det med..”, ”..vad kul!”, skratt ”det är bra träning”, gapskratt. Snart kommer även ägaren till falafelrestaurangen bredvid och köper en portion av ”det vanliga”. Johan serverar honom en chiagröt med färska bär och granola. Skön musik gungar ur högtalarna och stämningen är mer än god.

- Det här är ett café för alla själar, säger Johan och slänger sig med några rader franska till den nyanlända gästen, en fransksvensk man som han också verkar känna.

Innan mannens cappuccino är klar, landar samtalet i att mannen är lik Johans pappa, Johan tar fram telefonen och visar en bild. Gästen dröjer sig kvar och Johan delar med sig av en anekdot.

Johan berättar att han vill att gästerna ska känna något speciellt här, att det är bra kvalitet på både kaffe, fika och mat. Vad är det är som gör ett kafé framgångsrikt? Johan funderar länge innan han svarar.

- Det vi har här är det bästa jag själv vet, så jag tänker att det är en kombination av sortimentet, med känslan.

Han vinkar hej då till fransmannen och ropar ”kom förbi sen och visa vad du köpte!” Mannen vinkar och går vidare mot sneakers-butiken ett kvarter bort.

 

 

Beck kaffebar
Svartvitrutigt golv och grå väggar på Beck Kaffebar i Stockholm.

Väggarna är målade i Alcros Lammöra, ur Ad.balans, en fin varm grå kulör som har ett litet stänk av grönt i sig med. Väggen matchas ton i ton med bröstpanel målad i den lite mörkare men ändå varma Kalksten. Svartvitrutigt golv och grå väggar har vi sett i andra sammanhang tidigare, men tack vare kontrasten med den mörkare grå bröstpanelen och det knallgula kaklet har Kafé Beck ändå sin egen stil. Här är både mysigt, industriellt och coolt samtidigt.

- Den här kulörkombinationen har jag velat ha i flera år. På mitt förra kafé hade jag blågrått, men här ville jag ha lite varmare känsla. I den här lokalen fungerar det fantastiskt bra med de här kulörerna, det blev precis rätt, säger han.

- Hej då, vi ses! hojtar Johan till skateboardåkarna som tackar för sig. De avlöses av det den unga budkillen, som parkerat sin lastbil på lastplatsen mitt emot och hunnit in för förmiddagskaffe to go.

 

Det är fascinerande att iaktta Johan och gästerna. En man kommer in, beställer en kaffe att ta med och ett ingefärs-shot.

- Det behöver vi, säger Johan glatt till mannen, som snabbt svarar att absolut, det var julfest igår.

Snart är samtalet igång, Johan frågar om maten, om det var roligt och på mindre än en minut har mannen fått berätta om sin kväll. Han knallar iväg med kaffe i handen och garanterat kommer han att komma tillbaka. För det gör man till Beck Kaffebar.

Text: Jill Windahl
Fotograf: Lina Östling

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör