Konceptbutiken Tambur

Fyrfärgat hos Tambur

Kontor & Offentliga lokaler
Fyrfärgat hos Tambur

Butiken med fokus på skandinavisk design.

Konceptbutiken Tambur på Folkungagatan i Stockholm säljer handplockad inredning med fokus på skandinavisk design. Här har man skapat en butiksinteriör i fyra kulörer där varje rum har en egen identitet.

Butiken Tambur
Välkommen in till konceptbutiken Tambur i Stockholm.

Tambur har legat på Folkungagatan på Söder i Stockholm i snart två år. Den lilla butiken är full av föremål som fångar ögat. Rustika keramiktallrikar står staplade på vackra terrazzobord, kastruller, skärbrädor och andra köksredskap i gedigna material hänger utmed väggarna och finurliga inredningsföremål avlöser varandra.

- Det är ett konstant byggprojekt här, säger Anders Widegren som grundat butiken och nu driver den tillsammans med Sebastian Bergström.

Konceptbutiken Tambur
Det första rummet har ett generöst ljusinsläpp och här har man valt att måla väggarna i Lakrits för en dramatisk effekt. Golvet är målat i Anis.

Han är en entreprenörssjäl med intresse för både matlagning och inredning och har bland annat hunnit med att bygga upp Svenssons i Lammhult i Malmö och söka till Sveriges Mästerkock. När han startade Tambur hade han en tydlig vision.

Välkomnande hos Tambur
- Jag ville skapa en inspirerande plats. Jag vill att det ska vara välkomnande. Att komma in här ska vara som att komma hem till en vän. Jag är väldigt intresserad av matlagning, så jag har haft ett visst fokus på bra produkter för köket. Jag vill ta in grejer som både är fina, gjorda med omsorg och producerade på ett bra sätt, berättar han.

Han har lyckats. Den lilla butiken som egentligen bara består av två små rum med en passage som binder dem samman är varm och hemtrevlig. I första rummet utgör väggarna, som är målade i den svarta Lakrits, en dov bas som låter varorna stå i centrum.

Konceptbutiken Tambur
Den svarta kulören Lakrits låter varorna stå i centrum.

Dramatisk känsla
- Vi ville ha en dramatisk känsla. Det är ett ljust rum med stora fönster mot gatan, så det funkar med svart. Jag var lite orolig att det kanske inte skulle få den effekt vi var ute efter, att det skulle kännas lite billigt, men det blev supersnyggt. Jag är så nöjd.

 

Golvet är målat i Anis. Den lilla passage som leder in till nästa rum är målad i blekbeige Torv. Har ligger fokus på tvål och krämer.

- Torv ger en fin, varm kontrast till det svarta. Båda kulörerna kommer till sin rätt i mötet med varandra. Vi ville skapa en spakänsla, och det tycker jag att vi lyckats med.

Konceptbutiken Tambur
I passagen mellan butikens två rum ville man skapa spakänsla med kulören Torv.

Ljus men inte vit
Rummet innanför känns verkligen som en stilsäker väns vardagsrum. Här möts man av soffa och fåtölj, vackra lampor, plädar, böcker och konst. Väggarna är målade i Sandsten.

- Det är sämre ljusinsläpp i det innersta rummet, så vi ville ha en ljus kulör men inte en som är helt vit. Vi ville ha en kulör med en viss värme som ändå funkar i ett mörkare rum. Där var Sandsten perfekt.

 

Konceptbutiken Tambur
Att måla väggarna i Sandsten passade fint i den bakre rummet där ljusinsläppet är sämre.
Konceptbutiken Tambur
Den blekbeige Sandsten ger värme till rummet.

Nästa projekt för Anders och Sebastian är att vidareutveckla Tambur Collection, en serie produkter tillverkade i Sverige av massivt trä. Kollektionen har man tagit fram tillsammans med möbelformgivaren Martin Eckerberg.

- Stilen är avskalad med stort fokus på gedigna material. Vi vill ta fram saker som vi känner att det finns ett behov för, säger Anders Widegren.

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör