Stilrena val för fasad och detaljer

Diamant Alcro

Klassiskt, modernt och stilrent

När det är dags att måla om fasaden är nyckeln till ett harmoniskt helhetsintryck att tänka på helheten och väga in alla husets ytor. En lyckad kombination av kulörer på panel, fönster, dörrar, snickerier, tak och andra detaljer framhäver ett hus karaktär. Man vill ofta även se till att en färgsättning passar husets arkitektur, den tidsperiod då det byggdes och även husets omgivning. 

Våra mest populära kulörer

Nedan har vi samlat våra mest populära kulörer för träfasad och detaljer för både traditionella och moderna hus. Samtliga kulörer är fina var för sig men de kan självklart kombineras. Vi har valt att sortera dem i familjer om tre kulörer som är extra vackra tillsammans.

kulörkombo
Falurött hus Alcro

Utsmycka fasaden med accentkulörer

Att förändra husets utseende behöver inte innebära att du måste måla om hela fasaden. Med hjälp av accentkulörer på dörrar, fönster, knutar och andra byggnadsdelar kan huset få ett annat uttryck, skillnaden blir stor om du väljer mörka eller ljusa detaljer.

Det som kontrasterar, och speciellt ljust mot en mörk bakgrund, drar alltid blickarna till sig. Balkonger, verandor och burspråk och andra detaljer kan antingen färgsättas som en integrerad del av fasaden eller som en separat del som sticker ut som ett fint smycke.

Provmåla därför alltid innan du bestämmer dig

Kulörerna vi uppfattar på det färdigmålade huset skiftar med vädret och med omgivningens färger. En tumregel är att kulörer alltid blir klarare och ljusare när de målas på en större yta utomhus.

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör