Lekfullt barnrum

Måla barnrummet i pastell

Barn- & Ungdomsrum
Måla barnrummet i pastell

Ett barnrum ska fylla många funktioner!

Ett barnrum ska fylla många olika funktioner – uppmuntra till lek, bjuda på smart förvaring och samtidigt skapa lugn. Med olika nyanser av samma kulör blir barnrummet både harmoniskt och mysigt.

Lekfullt barnrum
Ett barnrum ska fylla många funktioner. Foto: Maria Rosenlöf

Att färg på väggen bonar om är inget nytt. Men i ett barnrum adderar det andra dimensioner. Det blir både lugnt och lekfullt, vilket egentligen kontrasterar med varandra, men som faktiskt höjer mysfaktorn väldigt mycket. För att uppnå denna effekt, välj en nyans på väggen som är en eller två steg mörkare än färgen på snickerierna. I detta barnrum är väggarna målade med Alcros Is. Bokhyllan, hurtsen och sängen är från Ikea. Med fastskruvade MDF-skivor får du en platsbyggd effekt. Sedan målades de i en ljusare blå nyans. Resultatet blev en lekfullhet, samtidigt som det ger ett mjukare intryck, än om det blå skulle kombinerats med vita snickerier.

 

Lekfullt barnrum
Bokhyllan från Ikea, blev lite skojigare genom att man limmat och skruvat på en MDF-skiva på högra sidan, samt byggt på ett litet tak. Spackla alla skarvar och när du målat får du en platsbyggd hylla för alla leksaker. Fina förvaringskorgar finns på Rice. Ett tips är också att måla matchande förvaringslådor om du får färg över. Kulörer i paletten: Is, Fjällbäck, Monsun

Paletten

Det mesta är fint till denna ljust blå kulör. Accentfärgerna här är ganska pigga, och utöver de ljusare blå snickerierna, leker både flerfärgade mönstrade kuddar och en lilamönstrad matta tillsammans med nyan- ser av blå förvaringsboxar och aprikosa detaljer. I ett barnrum är det nog viktigare med favoritfärger hos den som bor där än att det matchar helt perfekt.

AV: THERÉSE LARSSON

TEXT: JILL WINDAHL

FOTO: MARIA ROSENLÖF

sv
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör