Funktionsfärger förseglar ytan

När man väljer produkter till svårare problemytor såsom brandskador, vattenskador och träpaneler, är det viktigt att ytan först förseglas. Vi på Alcro har därför utvecklat en familj av produkter med utmärkta isolerande och spärrande egenskaper, så kallade funktionsfärger.

Systemmålning är att måla med produkter som är framtagna för att samverka för ett perfekt målningsresultat.

1. Brandskada

Har du allvarliga skador på väggen eller i taket rekommenderar vi att du, så långt som möjligt, håller dig till Milltex Renova-systemet under hela behandlingen. Detta ger dig det absolut bäst spärrande slutresultatet. Tvätta brandskadade ytor innan målning med lämpligt rengöringsmedel.

2. Papperstapet

När man ska måla direkt på en papperstapet är det viktigt att motverka problem med blåsbildning och att skapa en bra yta för vidare behandling. Milltex Renova Grundfärg binder upp ytan och ger en fin målning- och tapetserbar yta. Spackla ojämnheter innan målning för ett jämnt resultat.

3. Vattenskada

Milltex Renova-systemet är särskilt lämpad och erkänd för sin förmåga att spärra mot genomslag av vattenskador. Glöm inte att först hitta orsaken till skadan.

4. Nikotinskada

Vid målning av en lättare nikotinskadad yta inomhus kan det räcka att måla två gånger med Milltex Renova Helmatt Grund- och Täckfärg för att nå ett färdigt resultat. En systemlösning är dock ett säkrare alternativ och vi rekommenderar därför alltid att grundmåla med Milltex Renova Grundfärg för att säkerställa ett så bra resultat som möjligt.

5. Träpanel

För att få en slutyta utan genomslag från obehandlat eller åldrat trä rekommenderar vi att hela målningssystemet används. Då isoleras ytan effektivt mot genomslag från kvistar och gulnat trä. Använd Milltex Multistopp när du vill ha en särskild kulör eller glans eller en en tåligare yta. 

Systemmålning

Våra funktionsfärger Milltex Renova Grundfärg och Milltex Renova Helmatt Grund- och Täckfärg är utvecklade för att användas i system. Systemmålning är att måla med produkter som är framtagna för att samverka för ett perfekt målningsresultat. Om du behöver använda båda färgerna eller enbart en av dem beror på vilket skick din yta är i, samma sak gäller antalet strykningar.

Våra funktionsfärger Milltex Renova Grundfärg och Milltex Renova Helmatt Grund- och Täckfärg är utvecklade för att användas i system.
Våra funktionsfärger Milltex Renova Grundfärg och Milltex Renova Helmatt Grund- och Täckfärg är utvecklade för att användas i system.
Har du allvarliga skador i taket rekommenderar vi att du, så långt som möjligt, håller dig till Milltex Renova-systemet under hela behandlingen.
Har du allvarliga skador i taket rekommenderar vi att du, så långt som möjligt, håller dig till Milltex Renova-systemet under hela behandlingen.
För bästa resultat

När du målar med funktionsfärger är det viktigt att säkerställa en tillräcklig torktid för att få allra bäst resultat. Färgernas egenskaper förbättras ju längre tid de får torka. Detta beror på att genomslag lättare kan tränga igenom en icke-genomhärdad yta. 

Det är även viktigt att vara noggrann med ventilationen för att sänka luftfuktigheten och öka luftgenomströmningen. Detta för att ge ytan bäst förutsättningar för att härda.

Ladda ner broschyren för fler användningsområden och rekommendationer.

sv
pro
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör