ad.seren

ad.seren

Renar inomhusluften

ad.seren är en matt grund- och täckfärg i ett, glans 3, med extra hög täckförmåga. Miljömärkt med Svanen, M1-certifierad, samt rekommenderas av Astma och Allergiförbundet. Detta är vår bästa färg av högsta kvalitet, dessutom med en innovativ teknologi och formulering som renar inomhusluften*.

 

 

 

*ad.seren reducerar aktivt nivåerna av formaldehyd i inomhusluften genom att bindemedlet i färgen kemiskt binder formaldehyd i luften och distribuerar det jämt i det torra färgskiktet i väggen.
Funktionaliteten är bevisad av ett oberoende laboratorium, Eurofins, enligt testmetoden ISO 16000-23.

Märkt med Eurofins Indoor Air Comfort Gold - certifikat är ett bevis på färgens bidragande till en hälsosam inomhusmiljö.
 

ad-siren-miljomarkningar_1.jpg

Alcros miljöengagemang 

 

Alcros miljöengagemang etablerades redan på 1950-talet, då vi som första svenska färgtillverkare lanserade vattenburna färger. 2006 blev vi återigen först i Sverige, den gången med Svanenmärkt inomhusfärg. Sedan 2011 har hela 99 procent av Alcros produkter varit vattenburna. Vatten är snällare för både hälsa och miljö än lacknafta, som efter vatten är det vanligaste lösningsmedlet för färg.

Miljömärkt med Svanen, M1-certifierad samt rekommenderas av Astma och Allergiförbundet. Våra nya miljöanpassade förpackningar är tillverkade av delvis återvunnen plast med avseende på burken.

Frågor och svar om ad.seren

 

Kan jag torka av väggarna utan att det händer något med färgen?

 

Absolut, det går utmärkt att tvätta/torka av ytan. ad.seren har våtnötningsmotstånd klass 1 enligt ISO 13300. De luftrenande egenskaperna påverkas inte av tvättning.

 

 

Hur länge renar färgen luften från formaldehyd?

 

Det beror på mängden formaldehyd i utrymmet. Mer förorenade miljöer kan behöva målas om oftare. Funktionen har en varierad livslängd på 2 till 6 år enligt uträkningar med varierad mängd formaldehyd (30-100ug/m3). Om man till exempel totalrenoverar huset och får in mycket nytt byggmaterial eller om man köper nya mattor, gardiner, möbler oftare än normalt så krävs tätare ommålning för att behålla funktionen.

 

 

Kan formaldehyden, kemiskt inbunden i färgfilmen, utsöndras och hamna i luften igen?

 

Nej, inte i normala fall. Vi har uppmätt den potentiella formaldehydens frisläpp inomhus efter att färgfilmen fått ”arbeta” i 28 dagar och ingen formaldehyd kunde uppmätas släppas tillbaka.

 

 

Kan ad.seren målas över med en vanlig väggfärg igen?

 

Ja, det går bra, men då förloras funktionen i färgen som renar luften från formaldehyd. För att behålla funktionen måste det målas med ad.seren, som då kapslar in formaldehyd igen.

 

 

Kan jag bli av med formaldehyd genom att bara vädra utrymmet?

 

Det beror på miljön där man bor, eftersom halten formaldehyd även kan vara hög utomhus. I mindre förorenade miljöer så hjälper vädring men så fort man stänger fönstret/dörren så stiger halten formaldehyd igen.

Våra nya miljöanpassade färgburkar tillverkade av delvis återvunnen plast.
  • Grund- och täckfärg av högsta kvalitet
  • Vacker och helmatt yta (glans 3)
  • Extra hög täckförmåga
  • Avtorkningsbar
  • Minimal lukt
  • Renar inomhusluften*
  • Rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet
  • Svanenmärket, M1, Eurofins Indoor Air Gold
  • Burk av delvis återvunnen plast

produktfolder

sv
pro
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör