Pro Center Shop

Förbeställ dina varor digitalt i Pro Center webbshop när det passar dig. Välj pick-up eller leverans. Nedan finns all information om den nya digitala shopen för dig som är proffsmålare hos Alcro. 

Vad är Pro Center webbshop?

Pro Center webbshop är en digital inköpsapplikation, som går att använda lika bra i datorn som i mobilen eller på en surfplatta. Du använder den som vilken E-handel som helst, men ditt login måste vara kopplat till ditt företag, och alla beställningar betalas på faktura. Du beställer enkelt dina varor när det passar dig, och väljer sedan om du vill plocka upp din beställning i någon av våra tio Pro Center-butiker eller få den utlevererad till dig.

 

Du hittar shopen på procenter.alcro.se alternativt på webshop.alcroparti.se om du är kund hos Alcro Parti. 

Vem kan använda Pro Centers webbshop?

Pro Centers butiker finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Pro Centers webbshop är framtagen för de proffskunder som handlar i våra butiker. Du behöver vara en registrerad fakturakund hos Tikkurila eller Alcro Parti för att kunna ansluta dig till webbshopen. Du som handlar väljer om du vill hämta upp din färdigplockade beställning i butik, eller få den utlevererad. Vi levererar i Stor-områdena för Stockholm, Göteborg och Malmö. 

 

 

Är du kund hos Alcro Parti eller Tikkurila?

Beroende på var du är registrerad som kund väljer du väg in i Pro Centers webbshop enligt nedan. Om du är osäker på om du är kund hos Alcro Parti eller Tikkurila kan du höra av dig till vårt kundcenter på 08-775 62 61.

Tikkurila-kund

Om ditt kundnummer börjar med en 1:a, 6:a eller 8:a så är du kund hos Tikkurila. Rena målerier brukar vara Tikkurilas kunder. Ansök om att ansluta dig till webbshopen via den gröna knappen nedan. 

Ansök

Alcro Parti-kund

Om ditt kundnummer börjar med en 3:a är du kund hos Alcro Parti. Snickerier, multihantverkare, byggfirmor etc brukar vara Alcro Parti-kunder. Använd den lila knappen för att ansöka om att ansluta dig.  

Ansök

 

 

Hur funkar det?

Anslut dig till shopen - börja beställa

Registrering 

När du ska börja använda Pro Centers webbshop kommer du att behöva registrera dig som användare. Shopen är till för Alcro Partis och Tikkurilas kunder. När du registrerar dig behöver du ange både ert organisationsnummer och ert kundnummer. Ett företag kan ha flera olika användare/login, och varje login är personligt. På fakturan kommer det att stå vem som lagt ordern.  

 

När du skickat in din ansökan kommer du att få ett mail med en aktiveringslänk. Mailet kommer oftast inom 10 minuter och du behöver aktivera ditt konto inom en timme (glöm inte titta i övrigt/skräpkorg om du inte ser det i din vanliga inkorg). När registreringsprocessen är klar kan du börja lägga beställningar. 

 

Om du missar att följa aktiveringslänken inom utsatt tid kan du klicka på "begär ny länk" i välkomstmailet. Det går också bra att gå till shopen, klicka på ikonen för att logga in, och välja "Glömt lösenord". Detta kan du även göra om du inte fått eller tappat ditt välkomstmail. 

 

Beställning 

Logga in och lägg till dina varor i din kundkorg. När du är klar går du till kassan. Där väljer du först om du vill hämta de färdigpackade varorna i butik eller få dem utlevererade. Vid utleverans, välj den butik som ligger närmast leveransadressen. Ange ungefär när du önskar hämta eller få din order. När du skickat din beställning mejlas den till den butik du valt, och samtidigt går det en orderbekräftelse till dig som lagt beställningen. Butiken plockar och registrerar dina varor i vårt butiksdatasystem, när det är klart genererar systemet en faktura som skickas som vanligt till ditt företag. 

 

Notera att order behöver läggas senast kl 15.00 för upphämtning under tidig morgon dagen därpå. Order lagda senare än 15.00 kommer att kunna hämtas upp i butiken efterföljande dag från ca 08.30.

Ladda ner webbshopen till mobilen

Om du laddar ner startsidan till Pro Centers webbshop till din mobil har du den alltid till hands – som en app.

 

Gör så här:

iPhone

Öppna Safari. Surfa till webbshopens startsida. Klicka på ikonen med en uppåtriktad pil i en kvadrat, den ligger centrerad i botten av skärmen. Scrolla ner till ”Lägg till på hemskärmen”, välj och ändra eventuellt till det namn du vill spara den med. Klicka på ”Lägg till”.

 

Android

Öppna din default webbrowser (oftast Google Chrome på aneroider). Surfa till webbshopens startsida. Klicka på de tre prickarna längst upp till höger. Välj ”Lägg till på startskärmen”. Ändra eventuellt till det namn du vill spara den med, och klicka på ”Lägg till”.

 

Nu har du sparat webbshopen till din mobiltelefon.

 

 

 

Jag vill också använda webbshopen, men är inte kund, ännu.

Om du inte ännu är registrerad fakturakund hos varken Alcro Parti eller Tikkurila kan du inte använda webbshopen. Då behöver du först ansöka ett konto hos oss, sedan kopplar vi på möjligheten att registrera dig till webbshopen. Ange gärna i samband med din ansökan att du är intresserad av Pro Centers webbshop så vi vet det direkt, och kan snabba på processen lite extra.  

Målerier ansöker om konto hos Tikkurila. Gör en kontoansökan med hjälp av denna mall, och maila sedan in din ansökan till mailadress SETKRCbo@ppg.com.

Andra företag med professionella målare, som företag med många olika hantverk under samma tak, snickerier, multihantverkare, byggfirmor etc ansöker om konto hos Alcro Parti. Det gör du här.

Övrig info

Kontakt och frågor

Leveransfrågor: Om du har frågor om kommande eller tidigare genomförd leverans, kontakta den butik din leverans beställts ifrån.

 

Fakturafrågor: Om du har fakturafrågor, betalningsfrågor eller om du tex önskar en fakturakopia kontakta kundreskontra.se@tikkurila.com

 

Andra frågor: Kontakta din säljare om du har fler frågor, eller kontakta kundcenter om du inte har en etablerad kontakt med en säljare hos oss.

 

Leveranser

Leveransområde 

Pro Center-butikerna finns i Stor-Stockholm, Stor-Göteborg och Stor-Malmö. Leverans från Pro Center sker endast inom dessa områden. Om du skulle lagt en beställning som hamnar utanför leveransområde kommer butiken att kontakta dig.

 

Leveranstider och upphämtning

När du lägger din beställning anger du en ungefärlig tid för önskad leverans eller pick up i butik. Butiken som levererar kommer att göra sitt bästa för att möta dina önskemål. 

Order behöver läggas senast kl 15.00 för upphämtning under tidig morgon dagen därpå. Order lagda senare än 15.00 kommer att kunna hämtas upp i butiken efterföljande dag tidigast kl 08.30.

För leverans till objekt samma dag behöver beställningen läggas senast kl 14. 

 

Leveranskostnad

För beställningar på mindre än 4000 kr kommer en leveranskostnad att tillkomma på 350 kr. Om leveransen önskas inom 3 timmar från inskickad beställning räknas den som expressleverans, då tillkommer faktisk leveranskostnad till fakturan. 

 

Ersättningsvara

Om en beställd produkt saknas i den butik du valt kommer butiken att kontakta dig för att föreslå en lämplig ersättningsvara.

 

Användarvillkor

Endast registrerade fakturakunder hos Tikkurila eller Alcro Parti kan ansluta sig till webbshopen.

 

Som ägare av företaget är du skyldig att informera oss då någon av dina anställda ej längre ska ha tillgång till beställningsverktyget under ditt kundnummer/organisationsnummer. Anmälan gör du till Tikkurila Kundcenter:

Tel: 08 775 62 61 eller E-post: morder@tikkurila.com

Kundcenters öppettider är mån-fred 07.00-16.00

 

Du kan läsa mer om allmänna användarvillkor i vår Integritetspolicy och Terms of use.

 

sv
pro
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör