Slät våtrumsväv

Ett fullvärdigt alternativ till kakel.

Vem vill inte renovera till lägre kostnader? Med ett målat våtrumssystem kommer du både ner i material- och arbetskostnad, men fram till ganska nyligen har väven i systemet ansetts ha för grov yta. Nu kan vi erbjuda Alcros släta våtrumsväv Tasso G900V i System Klass VT – ett fullvärdigt alternativ till kakel.

Kaklat badrum med badkar
Foto: Åke E:son Lindman

Det har varit en stor efterfrågan på släta målningssystem för våtrum. Därför har Alcro lanserat en slät våtrumsväv som är godkänd av Måleribranschens våtrumskontroll, MVK i målningssystem för VT.

- Målade våtrumssystem har funnits många år, men den taktila ytan som förr var attraktiv är nu rätt ute. Under utvecklingsfasen stod valet tidigare mellan en slät och känslig väv som blir svår att applicera runt exempelvis hörn, eller en smidig och stark väv med ett taktilt mönster. Äntligen har vi kunnat kombinera de egenskaper som är viktiga för en smidig och stark väv som dessutom är slät efter målning. 

Kaklat badrum med detalj på badkaret
Foto: Åke E:son Lindman

Tasso G900V i System Klass VT ska användas på väggar i våtzon 1 som utsätts för vattenspolning, vattenspill eller utläckande vatten. Exempelvis väggar i utrymmen som ska kunna rengöras med vattenspolning och väggar från golv till tak vid badkar och duschplats.

- Det är jättebra att Alcro erbjuder en slät våtrumsväv. Dagens konsumenter vill gärna ha släta ytor för de är lättare att underhålla. Slät våtrumsväv ger inte heller samma skuggbildning som den räfflade föregångaren, där smuts lätt fastnade, säger Britta Böhm, arkitekt på BB-arkitekter.

För att säkerställa ytskiktets kvalitet är det av stor vikt att utförandeanvisningarna följs noga. En fortlöpande kontroll under arbetets gång är mycket betydelsefull. Särskild vikt bör läggas vid att förutsättningarna för arbetet är de rätta samt att alla arbetsmoment blir korrekt utförda.

 

Alla systemets delar uppfyller kraven i BASTA och är accepterade i Byggvarubedömningen och Sunda Hus.

 

Utförandeanvisning samt material och AMA-koder för Tasso G900V i System Klass VT finner du här.

Följ oss på @alcropro - där kommer du kunna se när vi lanserar fler nyheter och information till våra proffsmålare. 

 

 

   

sv
pro
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör