En uppdaterad färgkostym med hållbarhet i fokus

AMF Fastigheter har etablerat ett nytt kontor i den snabbväxande stadsdelen Marievik, söder om Stockholm. När det var dags att ge nytt liv åt lokalen bidrog Alcro med en uppdaterad färgkostym där hållbarhet stod i fokus. Hela lokalen har nu inretts med återbruk, allt från konferensbord tillverkade av gamla jeansrester till ommålade köksluckor och väggar. 

För AMF Fastigheter var det lika viktigt att skapa en kreativ och inspirerande oas där människor vill samlas, som att skapa ett modernt kontor med minsta möjliga klimatavtryck. För att ge liv åt lokalen behövdes ett måleri som förstod visionen. Valet föll på Willmans Måleri som har ett långt samarbete med Alcro bakom sig. 

– Det här projektet har absolut inte varit något typiskt standarduppdrag för oss och det känns inspirerande att se slutresultatet. Målningen är en viktig komponent för att kunna ge nytt liv åt det gamla, vilket gör att det känns extra roligt att ha varit med och förverkligat detta, berättar Emil Willman, grundare till Willmans Måleri.  

Att renovera med omtanke

– Förutom fokus på återbruk så har även alla färgval varit genomtänkta, både vilka produkter som används och vilken känsla de ska skapa. Måleriet har bland annat valt att använda en av våra mest moderna produkter - ad.seren, som bidrar mer än bara med sin kulör. Jag är väldigt stolt över att vi på Alcro har produkter som är i framkant i branschen, säger Tommy Sandberg, säljare på Alcro.

Färg som gör skillnad

Alcro har ett brett och progressivt utbud av färg som gör skillnad, både för resultatet och miljön. En av färgerna som användes i projektet är ad.seren, en färg som andas innovation. Ad.seren är en av Alcros grund- och täckfärger av högsta kvalitet som både renar inomhusluften och är miljömärkt med Svanen, M1-certifierad, samt rekommenderas av Astma och Allergiförbundet. 

– Jag gillar att Alcro alltid lägger ner så mycket kraft och engagemang på att skapa sina färger, att de prioriterar innovation och aldrig slutar utvecklas. Det gör mitt jobb mycket roligare och enklare när jag får jobba med bra produkter som har smarta egenskaper. Jag brukar säga att Alcro är “bäst på mest”, helt enkelt för att de enligt mig har bredast och bäst sortiment. I och med att det var så speciella förutsättningar i det här projektet kändes det tryggt att alla produkter höll den kvalitet som krävdes för att hantera projektets utmaningar. Ad.seren har verkligen blivit en av mina favoriter, säger Emil Willman. 

En av färgerna som användes i projektet är ad.seren, en färg som andas innovation.
Att våga återbruka ger karaktär.

Att våga återbruka ger karaktär 

Rebecka Hero, varumärkes- och konceptansvarig på AMF Fastigheter, var med från start i projektet.  

– Färgsättningen har spelat en viktig roll för att skapa en enhetlighet bland alla återanvända möbler och återbruk. Man ska inte vara rädd för färg, för färg har en unik förmåga att skapa en röd tråd och kan få något gammalt att bli något nytt, säger Rebecka. 

Färgfunktion

I många fall bidrar färg till att förlänga livslängden på material till byggnader och möbler, både genom skydd och förädling. Alcro utforskar hela tiden möjligheterna att förstärka sortimentet med både miljö och hälsa i åtanke. 

– Alcros miljöengagemang etablerades redan på 1950-talet, då vi som första svenska färgtillverkare lanserade vattenburna färger. Idag är 99% av våra produkter vattenburna, och mer än 75% av vårt sortiment är miljömärkt, säger Tommy Sandberg.

Alcro AMF
Idag är 99% av våra produkter vattenburna, och mer än 75% av vårt sortiment är miljömärkt
Alcro AMF
Alcro utforskar hela tiden möjligheterna att förstärka sortimentet med både miljö och hälsa i åtanke.
Alcro AMF
Förutom fokus på återbruk så har även alla färgval varit genomtänkta, både vilka produkter som används och vilken känsla de ska skapa.

Projektet: Verkstan

Alcro

AMF Fastigheter

Willmans Måleri 

Entreprenör C Eriksson Bygg

Open Studio

sv
pro
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör