Tikkurila Academy

Kompetensutveckling för våra återförsäljare

Alcro Färg grundades 1906 under namnet Alfort & Cronholm, och på Norrlandsgatan i Stockholm öppnades den första butiken för ”färger och droger”.

Idag säljer Alcro färg och färgnära produkter till konsument uteslutande via er, våra oöverträffliga återförsäljare. Sortimentet är stort med omkring 150 färgprodukter och cirka 450 artiklar totalt. För att ni ska kunna hålla er uppdaterade på vårt sortiment och våra produkters egenskaper tillhandahåller vi kompetensutvecklande utbildningar specifikt utformat för våra återförsäljare. Kursutbud och bokning finns på Tikkurila Academy som är vår utbildningsplattform där du som som säljer vår färg har tillgång till utbildningsmaterial inom flera olika områden. Utbildningarna kan behandla specifika produkter eller röra ett visst område som tex Utomhusmålning på trä eller Grundmålning av väggar inomhus. Vi har också utbildning på våra brytmaskiner och brytsystem och emellanåt inspirerande kurser i färg-/kulörlära

Kontakta academy.se@tikkurila.com vid frågor eller problem

Alcros utbildningstillfällen våren 2022

Fasadexperten
Del 1: 3 timmar Webinar, Del 2: 1 dag. Fler datum och orter att välja mellan
Kursen Fasadexperten är för dig som arbetat ett tag i färgbranschen. Här får du lära dig att analysera färg för olika fasadsystem. Du får kunskaper om hur olika fasadmaterial som trä, puts, betong, plåt samt diverse skivmaterial samverkar med respektive målningssystem. För att identifiera målningsunderlaget och säkerställa ett bra resultat arbetar vi med analyslådan, vilket är ett viktigt verktyg för dig i ditt arbete. Eftersom vi använder en del fackuttryck och kan komma att hantera en del komplicerade frågeställningar, är det viktigt att du inte är nybörjare inom färgbranschen.
Obs! Begränsat antal platser. Kostnad:1 000 kr. Lunch & fika ingår. 

Målning på trä utomhus
2 dagar: 22-23/3, Alcro Pro Center Barkarby
Vi går igenom grunderna i färglära & färgkemi, men vi tar också upp miljö, miljömärkningar och trälära. Det blir såklart ett stort produktfokus där vi kopplat till trä som underlag, både provar och diskuterar igenom igenom de produkter som finns.
Obs! Begränsat antal platser. Utbildningen är kostnadsfri. Lunch & fika ingår. 

Målning på puts & mineraliska underlag
2 dagar: 3-4/5, Alcro Pro Center Barkarby
Vi går igenom olika typer av puts & mineraliska ytor, tittar på för- resp nackdelar samt vad man ska tänka på vid målning av dessa, både nymålning och ommålning. Det blir såklart ett stort produktfokus där vi kopplat till mineraliska ytor som underlag, både provar och diskuterar igenom de produkter som finns till dessa underlag.
Obs! Begränsat antal platser. Utbildningen är kostnadsfri. Lunch & fika ingår.

Vackra hus 
1 dag, 30/3, Alcro Pro Center Barkarby
Kursen är för dig som arbetar i butik med rådgivning kring färgsättning. Den ger dig baskunskap kring NCS, färglära samt kortare stilhistoria. Kursen ger dig som butikssäljare inspiration och skapar en säkrare grund för att ge goda råd och rekommendationer vid färgsättning utomhus. Det blir både teoretiska- och praktiska övningar, där vi tillhandahåller allt material. Det blir både inom- och utomhusövningar så kom klädd efter väder. Du får öva på att presentera på ett snyggt och tydligt sätt. Utbildningen innehåller bland annat kulörlära, kulörer utomhus, färgsättningstradition, färgsättningens presentation, inspiration & verktyg. Obs! Begränsat antal platser. Utbildningen är kostnadsfri. Lunch & fika ingår

Ny i butik
Aktuella datum: 11/4 och 7/6

Denna webinar-utbildning vänder sig till dig som är ny som säljare i färgbutik och vill lära dig grunderna i sortimentet. Under några timmar går vi igenom produktsortimentet, med fokus på aktuell säsong, men vi tittar också lite på färgens innehåll och miljömärkningar. Fokus ligger på grundläggande produktkunskap och sälj-uspar. Utbildningen är kostnadsfri.

Anmäl dig här! 

sv
af
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör