Butikskoncept

Bygg en intuitiv butik som ger nya idéer med våra egna butikskoncept

Vi kan dela in Alcros butikskoncept i 4 delar; Kulörvisning, Workshopytor, Inspiration, Kampanjpodier och Produkthyllor. Här nedan beskriver vi varje del. Du kan också ladda ner en PDF med hela Alcros butikskoncept. LÄNK

 

Kontakta din säljare för mer detaljerad information kring hur det går till när du vill förse din butik med Alcros butikskoncept.

Alcro Kulörval utomhus

Kulörval utomhus

Våra kulörväggar är byggda på ett tydligt och pedagogiskt vis som förenklar och inspirerar kunden i köpprocessen. Genom framgångsrikt samarbete med arkitekten Karin Fridell Anter kan vi erbjuda utomhusfärger med kulörer ur svensk tradition som passar i vår skandinaviska miljö.

 

Hjälp kulörval

Första platsen på väggen är reserverad för konkreta råd och visuella exempel kring färgsättning av fasad. Det gör valet av kulör enklare och säkrare

 

Kulörval

120 kulörer på 26x9 cm träprover med två ytor, hyvlade och sågade, för att man lätt ska se och känna skillnaden. De snedskurna proverna är unika och ett tydligt kännetecken för Alcro.

 

Färgkartor

Alla Alcros färgkartor och broschyrer för utomhusfärg samlade på ett och samma ställe, vilket underlättar för din personal och hjälper kunden till ett snabbare beslut. 

 

Här kan du se vilka färgkartor som är aktuella inomhus just nu (länken tar dig till konsumentwebben). I vår e-handel för ÅF går det förutom att köpa färg etc också att beställa hem aktuella färgkartor. Om du saknar access eller har problem med att logga in på vår e-handel för ÅF kan du kontakta Alcros kundcenter så hjälper vi er med ert login!

 

Provburk

En bild av provburken påminner kunden om att provmåla är en bra start. Ett effektivt sätt att uppmuntra kunden till handling och ökad möjlighet till avslut vid nästa kundbesök.

 

Välj rätt fasadfärg

Genom korta beskrivningar av Alcros olika fasadfärger kan kunden lätt avgöra vad som passar bäst. Ett utmärkt extra stöd för personalen att hänvisa till i säljprocessen.

 

Belysning

Vi arbetar med energisnål LED-belysning för att skapa en behaglig miljö och för att ge en så korrekt färgåtergivning som möjligt. Belysningen för kulörväggarna har ett varmt ljus för inomhusfärg och ett mer dagsljusliknande ljus för utomhusfärg.

Alcros butikskoncept
Bilden visar en liten kulörvägg för display av inomhuskulörer. De finns i flera storlekar - se PDF.

Kulörval inomhus 

Precis som på utomhusväggen så gör tydlig navigering och mekanisk köphjälp det lätt att förstå och ta action på Alcros systemtänk. Den genomtänkta belysningen är anpassad för en helt korrekt färgåtergivning och skapar en unik miljö.

 

Kulörval

Cirkelformade kulörprover är ett signum för våra 154 utvalda Alcro Designers inomhuskulörer. Bakom det målade kulörprovet finns nu större A5 kulörchips, vilket konsumenter efterfrågat.

 

Färgkartor

Alla Alcros färgkartor och broschyrer för inomhusfärg samlade på ett och samma ställe, vilket underlättar för din personal och hjälper kunden till ett snabbare beslut. 

 

Här kan du se vilka färgkartor som är aktuella utomhus just nu (länken tar dig till konsumentwebben). I vår e-handel för ÅF går det förutom att köpa färg etc också att beställa hem aktuella färgkartorOm du saknar access eller har problem med att logga in på vår e-handel för ÅF kan du kontakta Alcros kundcenter så hjälper vi er med ert login!

 

Hjälp kulörval

På första plats visas konkreta råd och visuella exempel kring färgsättning, vilket gör valet av kulör enklare och säkrare.

 

Säljstöd glans

Beskrivning av våra olika glansnivåer med tillhörande fysiska prover till höger som gör det tydligt att känna och se skillnad.

Workshopyta

Vi har skapat en naturlig mötesplats att följa upp säljsamtalet på. Här kan kunder i lugn och ro prova sig fram för att hitta just sin färgsättning inomhus med hjälp av kulörprov och kulörchips. En kreativ och informativ oas för både kunder och personal.

 

Takmodul med belysning

Takmodulen ger ett bra och flexibelt arbetsljus som kan anpassas efter både inomhus- och utomhusfärg.

 

Färgprover inomhus

De stora inomhusproverna på 35 x 35 cm ger dina kunder ett bra verktyg att uppleva och matcha kulörerna. Består av ett urval av totalt 70 kulörer från Alcro Inredningskollektion placerade i 4 rullvagnar som placeras under workshopbordet.

 

Alcros butikskoncept
Butiksinredning break

Produkthyllor och gondoler

Bra överblick är A och O i hyllan samtidigt som platsen för sambandsprodukter ger en trygg känsla av att vi hjälper dig hela vägen.

 

Låga produkthyllor/gondoler

Våra flexibla golvhyllor ger en bra överblick av sortimentet samtidigt som det finns plats för kampanjer på gavel och tydlig produktinformation.

 

Höga produkthyllor för vägg

Med den väl tilltagna väggen får du plats med färgburkar av alla storlekar direkt ute i butik. Vägghyllan ger en bra överblick av sortimentet. Alcros signatur finns högst upp på alla hyllexponeringar som en tydlig garant.

 

Lätt att hitta

Lättjobbat för personal och logiskt för kund. Tydlig navigering och tydlig segmentering gör det lätt att hitta och i förlängningen lättare att shoppa

 

Sambandsförsäljning

På både den låga gondolen och den höga  har den främre benställningen ett system för att haka på sambandsprodukter som exempelvis penslar och handskar. Det skapar merförsäljning med minimal insats.

 

Skapa säljande avbrott och aktiverande break

Skapa en break och öka säljtrycket i en lång vägg med kampanjer och aktiviteter. Eller skapa en optimal plats för enkel merförsäljning av sambandsprodukter som penslar, tejp, rollers mm.

Butikskoncept
Butikskoncept

Kampanjgavel

Med både regelbundna centrala kampanjer och dina lokala aktiviteter blir kampanjgaveln en flitigt använd och viktig plats för försäljningen i butik.

 

Mesh med möjligheter

Gaveln består av en meshvägg vilket gör det möjligt att skapa varierande och säljande kampanjer med olika infästningar.

Produktprover

Gondolgaveln använder vi till produktprover som visar hur den målade ytan kommer att se ut. Tillsammans med proverna har vi samlat den viktigaste produktinformationen för varje produkt vilket gör det lätt för både personal och kunder att förstå och arbeta med sortimentet.

 

Produktinformation

Ett praktiskt och enkelt format för både inomhus- och utomhusprover. Systemet gör det enkelt att lägga till och ta bort produkter.

 

Butikskoncept Alcro

Kampanjpodier

Den höj- och sänkbara metallbygeln med hållare för kommunikation skapar attention på både nära håll och på avstånd samtidigt som den stora exponeringen av produkter på podiet skickar köpsignaler och skapar impulsförsäljning. Perfekt även vid kassa eller som säljtorg med dubbel storlek för maximalt säljtryck.

 

Variera med boxar

Sälj både stort som smått med hjälp av boxar. De varierar från halvpall för små produkter till ¼ helpall i tåligt MDF-material att fylla med produkter eller ställa produkter på.

 

Butiksinredning

Rumsavdelare

Som det första du möter i avdelningen ska rumsavdelaren ge ett bra första intryck. Med en inspirerande rumsavdelare skapar du trafik till färgavdelningen samtidigt som du på ett elegant sätt skapar nya rum inne i avdelningen tack vare att den är dubbelsidig. Avdelaren är lätt att hålla aktuell och i säsong tack vare den digitala skärmen och utbytbara inspirationsbilder/färger.

 

Digital skärm

  • Skapar attention och tydlig markering av entrén till avdelningen

 

  • Inspirerande filmer kan skapa köplust och merförsäljning

 

  • Alcro ser till att det alltid finns ett aktuellt innehåll på skärmarna

 

  • Avdelaren kan även användas helt analogt utan skärm
butikskoncept

 

Läs mer eller beställ

Ladda ner PDF, och kontakta din säljare för mer detaljerad information kring hur det går till när du vill förse din butik med Alcros butikskoncept. LÄNK TILL PDF

sv
af
har lagts till i Sparat.
har tagits bort från sparat
har lagts till i din inköpslista.
har tagits bort från din inköpslista
Du behöver välja storlek
Du behöver välja antal
Du behöver välja en kulör